En Sıcak Konular

Davos'ta kehanetlerini sıraladı

27 Ocak 2011 10:03 tsi
Davos'ta kehanetlerini sıraladı İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, kehanetlerini ABD, İngiltere, euro bölgesi ve dünya ekonomisi için sıraladı. Kriz Kahini dünya ekonomisi için yarısı boş yarısı dolu bir

Davos zirvesinin bugünkü toplantılarında konuşan Roubini, euro bölgesinde hâlihazırda devam eden borç krizinin küresel ekonomi için büyük bir tehdit olduğunu ancak gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik canlanmanın riskleri dengelediğini belirtti.

Kriz Kahini dünya ekonomisinin yarı boş yarısı dolu bir bardak olarak görülebileceğini söyledi.

Bardağın boş kısmına bakıldığında, euro bölgesindeki sorunları, ABD’deki işsizliği gördüğünü söyleyen Roubini, özellikle gelişmekte olan ülkelerde baş gösteren gıda ve emtiadaki enflasyonun da dikkat edilmesi gereken bir sorun olduğunu belirtti.

Roubini ek olarak, euro bölgesine yönelik iyimser beklentilerin olduğunu ancak temel sorunların çözülmediğini söyledi.

ABD VURGUSU

Roubini, bütçe açığı 1 trilyon dolara yaklaşan ABD’nin eninde sonunda faizleri yükseltmek zorunda kalacağına da dikkat çekti.

ABD Başkanı Barack Obama, bütçe açığını 400 milyar dolar daraltmak için, savunma harcamalarını 5 yıl boyunca dondurma kararı almıştı.

İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılan Roubini, Obama’nın bütçe açığı sorunuyla baş edebilmesi için daha fazla adım atmak zorunda olduğunu söyledi.

Roubini, “Hükümetin, Sosyal Güvenlik gibi programlarda ciddi reformlar gerçekleştirmesi gerekiyor. Washington, en nihayetinde zengin ve orta sınıftan aldığı vergileri artıracak” dedi.

Roubini aynı zamanda, bu adımlar atılana kadar Çin’in ABD Hazine Tahvili satın almaya devam edeceğini belirtti ve “Çünkü başka alternatifleri yok. Pekin Hazine tahvili satın almazsa, para birimi değerlenir ve bu da ihracatı ve büyümeyi olumsuz etkiler” dedi.

Yaptığı başarılı tahminler yüzünden, Kriz Kahini olarak da bilinen Roubini, “Çin ya da başka bir ülkenin olması fark etmez. Şimdilik, ABD’nin fon desteğine ihtiyacı var” dedi.

İNGİLTERE İKİ DİPLE KARŞI KARŞIYA

Kriz Kahini’nin kehanetlerinden İngiltere de nasibini aldı. Roubini, harcamaları indirme ve yüksek enflasyon sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Roubini, “Mali kemer sıkma önlemleri büyüme adına atılmış iyi bir adım ancak fiyatlardaki yükseliş, İngiltere Merkez Bankası’nın parasal genişleme önlemleriyle daha fazla ekonomiye yardımcı olamayacağı anlamına geliyor” dedi.

CNBCE



Bu haber 1,312 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,850 µs