En Sıcak Konular

Almanlara Türkiye dersi...

27 Ocak 2011 09:15 tsi
Global krizde yıldızı parlayan Türkiye, Alman yatırımcıların giderek daha fazla ilgisini çekiyor.

Almanya'daki Türk-Alman işadamı örgütü TATSO her hafta Almanlara Türkiye'yi anlatıyor...

Global krizde yıldızı parlayan Türk , ekonomisi, dünyada yatırım yapacak ve işbirliği yapacak sermayenin giderek daha fazla ilgisini çekiyor. Bunların başında ise yıllardır Türkiye'nin dış ticaretinde önemli partneri olan Almanya geliyor. Merkezi Almanya'da bulunan Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na (TATSO) ekonomi hakkında bilgi almak için başvuranların sayısı son 2 yılda artış gösterdi.

Rüzgar enerjisini soruyorlar

TATSO Genel Sekreteri Suat Bakır, Türkiye'deki ekonomik gelişmenin Alman iş dünyasının önceliklerinden biri haline geldiğini belirterek, "Bize en az 130 euro ödeyip Türkiye'yi anlattırıyorlar" dedi. Ekonominin potansiyeli, yatırım olanakları kadar kültürel farklılıkların başlıca merak konularını oluşturduğunu anlatan Bakır, "Ayrıca rüzgar enerjisiyle ilgili sorular geliyor. Burada yatırım anlamında Türkiye puan kazanıyor" dedi.

Artacak ticaretin göstergesi

Her hafta ülkenin farklı bir köşesinde Alman işadamları ile bir araya geldiklerini anlatan Bakır, "Özellikle ülkenin batısındaki Frankfurt, Hamburg gibi eski kentlerden talep geliyor" dedi. Bu hafta Hannover'e sunum yapmaya gideceğini anlatan Bakır, artan ilginin ekonomide artacak ilişkilerin göstergesi olduğunu savundu. Bakır, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi 30 milyar dolara doğru gidiyordu. Ama global krizde bir duraksama oldu. Şimdi Alman ekonomisi toparlanma yolunda. Bunun da etkisiyle Türkiye'ye doğru iş ve yatırım hacminin patlama yapacağını öngörebiliyoruz" diye konuştu.

Metro’nun etkisi de oldu

Ülkedeki dernek ve ajansların Türkiye'ye yatırımı teşvik ettiğini anlatan Suat Bakır, "Siz ormanın içindesiniz, belki ağaçlardan ormanı göremiyorsunuz. Ama biz burdan ekonomideki gelişmeyi ve bütün tabloyu görebiliyoruz" dedi. Bakır, TATSO'ya Kemal Şahin'den sonra başkanlık yapan Metro üst düzey yöneticisi Von Leoprechting'in de Türkiye'ye yönelik ilginin artmasında payı olduğunu anlattı.

bugün

 

 



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,494 µs