En Sıcak Konular

Genelkurmay tek tek açıklayacak

27 Ocak 2011 09:07 tsi
Genelkurmay tek tek açıklayacak Genelkurmay Başkanlığı TSK ile ilgili iddialara, sahte belge düzenleyen ve sızdıranların ifşası ile cevap verecek

Bazı medya kuruluşları tarafından sürekli değişik bilgi ve belgelerle hakkında spekülasyon yapılan Türk Silahı Kuvvetleri bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar hakkında yayınlanmış ve ortaya atılmış iddialarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın çalışma yaptığı öne sürüldü. İddiaya karşı Genelkurmay Başkanlığı, bu güne kadar ordu ile ilgili iddialara , karşı belge ile cevap verecek.
Konuyu Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı köşesinde yazdı. Genelkurmay'a yakın  bir kaynakla buluştuğunu yazan Can Ataklı aldığı bilgi dapilinde  artan iddiaların ordu içinde çok ciddi rahatsızlık yarattığına dikkat çekti.

Can Ataklı yaptığı görüşmeyi köşesine şöyle yansıttı:

(....)

ORDU İÇİNDE CİDDİ RAHATSIZLIK

İlk bilgi şu: Son zamanlarda Türk Silahlı Kuvveleri hakkında dozu giderek artan iddialar ve hakaretler, ordu içinde çok ciddi rahatsızlık yaratıyormuş. Çeşitli rütbelerden subaylar “neden mantıklı ve ikna edici bilgi verilmediğini” soruyorlarmış.

Dostum dedi ki “Silahlı Kuvvetler ilginç bir yapıya sahiptir. Hızlı kararlar alamaz, özellikle kamuoyuna açıklama yapılacağı zaman olayın her tarafı irdelenir, açık kapı bırakılmamaya çalışılır.”

Ben hemen araya girdim “İyi de neredeyse üç yıldır hiçbir konuda ikna edici ve mantıklı bilgi verilmiyor ki, her açıklama bir yenisine ya da düzeltilmeye muhtaç” dedim.

ASKERİN PSİKOLOJİK HARBİ DÜŞMANA KARŞIDIR

“Doğru” dedi dostum ve sürdürdü:

“Zaten sorun burada başlıyor, çünkü orduyu karalayanlar bunu bildikleri için, biri bitmen bir yeni iddia ile saldırıya geçiyor, kafalar karıştırılıyor. Sen bakma askerin psikolojik harbi düşmana karşıdır, bu tür durumlarda psikolojik savaş kurallarını uygulamakta bile zayıf kalırlar.”

Uzun sohbetimiz sonunda anladığım şu ki, Genelkurmay çok kapsamlı bir çalışma yapıyormuş, özellikle ordu hakkında düzenlenen ve sadece kamuoyunun kafasını karıştırmaya yönelik birçok sözde belge saptanmış, bunların nerelerde ve kimler tarafından düzenlediği konusunda ciddi ipuçları bulunmuş.

DÜZMECE BELGELER VE DÜZENLEYENLER AÇIKLANACAK

Can Ataklı, olduğu bilgilerin doğruluna inansada  duyum ve dedikodu diye netelendirerek şu bilgilere yer verdi:

En önemlisi ordu içindeki ya da çeşitli vesilelerle orduyla ilişki kurmayı başarmış kişilerin hangi eylemler içinde oldukları da saptanmış. Bunlardan bir kaçının ise yakalandığı ve sorguladığı da söyleniyormuş.

Peki ne olacak? Dostumun anlattığına göre yakın bir zamanda Silahlı Kuvvetler, öncelikle yaratılan veya tahrif edilen belgelerin örneklerini ve ordu içine sızmış ve içerden bilgi çalarak, saklayıp ihbar ederek, belge düzenleyerek çalışan bazı kişileri de kamuoyuna açıklayacakmış.



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs