En Sıcak Konular

Adli Tıp'tan kaçamadı

27 Ocak 2011 08:45 tsi
Adli Tıp'tan kaçamadı
Ergenekon'un tutuklu sanığı eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haberal, Adli Tıp görevlilerince tedavisinin sürdüğü hastanede muayene edildi.

3,5 saat süren muayenin ardından hazırlanacak rapor, Haberal'ın cezaevine gönderilip gönderilmeyeceğini belirleyecek.

İkinci 'Ergenekon' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Kasım 2010 tarihinde görülen duruşmada, Haberal'ın nihai sağlık durumuyla ilgili rapor aldırılması için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini kararlaştırarak, bu sanık hakkındaki tüm sağlık raporlarının da bu kuruma gönderilmesine karar vermişti. Mahkeme daha sonra Haberal'ın tedavisini yapan doktor tarafından düzenlenen 'potansiyel ani ölüm riskiyle hareket ettirilmesinin tıbben mümkün olmadığına' ilişkin raporu değerlendirerek, Haberal'ın Adli Tıp Kurumu'nca görevlendirilecek uzmanlar tarafından tedavi gördüğü hastanede kontrol edilerek, rapor düzenlenmesine hükmetmişti. Bu karar üzerine Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sağlık durumuna ilişkin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce istenilen incelemeyi yapmak üzere dün saat 10:30 sıralarında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne geldi.

5 DOKTOR KATILDI

Hürriyeti bağlayıcı cezaların infazının ertelenmesi, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebepleri ile belirli kişilerin cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılmasına ilişkin işlemler hakkında bilimsel ve teknik görüş bildiren 3. İhtisas Kurulu'nda görevli 5 doktorun muayenesi 3,5 saat sürdü. Heyet yapılan muayeneden sonra hazırlayacağı raporu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunacak. Hazırlanacak rapora göre Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın cezaevine gönderilip gönderilmeyeceğine karar verilecek. Heyet saat 14:00 sıralarında hastaneden ayrılırken, gazetecilerin sorusu üzerine heyette bulunan bir doktor, "Raporu yazınca görürsünüz" dedi.

Müdür terör örgütüne yardımdan cezaevinde

Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandığı 17 Nisan 2009 tarihinden bu yana tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne operasyon düzenlenmişti. Ergenekon savcılarından Fikret Seçen raporun gizlenmesinde sorumluluğu olan şahıslar hakkında 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek' suçundan soruşturma açmıştı. Haberal'a verilen 'taburcu edilebilir' raporunu mahkemeden sakladığı iddia edilen İ.Ü Kardiyoloji Enstisü görevlileriyle ilgili soruşturma kapsamında ikinci kez sorgulanan Müdür Erhan Kansız, tutuklanmıştı.

yenişafak



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,804 µs