En Sıcak Konular

Hizb-ut Tahrir üyesiyle görüşmüş!

26 Ocak 2011 21:17 tsi
Ergenekon sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin telefonuna emniyet tarafından Çelebi ile birlikte gözaltına alınan Oğuz Kazancı'nın numaralarının eklendiği yönündeki iddialar yeni bilgileri ortaya çıkardı.

 Teğmen Çelebi Hizb-ut Tahrir üyesiyle 115 kez telefonda görüşmüş.

Ergenekon kapsamında tutuklu bulunan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin telefonuna emniyet tarafından Çelebi ile birlikte gözaltına alınan Oğuz Kazancı'nın numaralarının eklendiği yönündeki iddialar yeni bilgileri ortaya çıkardı.

TALİMATI MAHKEME VERDİ

Polisin hazırladığı tespit tutanağında, Çelebi'nin telefonuna "139 numara sehven yüklenmiş olabilir" ifadesi yer aldı. Sim karttaki hatayı mahkemenin talebi üzerine araştırma yapan emniyetin kendisi tespit etti.

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesitarafından hazırlanan 2 Aralık 2010 talimat yazısına göre Kazancı ile Çelebi'nin bağlantısının araştırılması istendi. Araştırmanın ise telefon ve sim kart çözüm tutanağında tespit edilen numaralar ile karşılaştırılarak yapılması istendi.

YANLIŞLIĞI EMNİYET KENDİSİ FARK ETTİ!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu talebini yerine getirilirken Emniyet yetkilileri, tutanaklardaki yanlışlığı tespit etti. Buna göre; Kazancı'nın telefonuna ait rehber bilgilerinin sehven, Mehmet Ali Çelebi'nin telefonuna ait rehber dökümlerinin içerisine eklenmiş olabileceğinin tespit edildiğiİstanbul13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutanakla bildirildi.

SIZMAKLA SUÇLANIYOR

İddianamede Teğmen ÇELEBİ Ergenekonadına Hizbüt Tahrir örgütüne sızmakla suçlanıyor.

İkinci Ergenekon iddianamesinde Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin, "Ergenekon SilahlıTerörÖrgütü yöneticilerinden gelen talimat doğrultusunda Hizbüt Tahrir örgütüne sızma girişimlerinin buluduğu belirtiliyor.

ÖRGÜT BAĞLANTISI SABİT!

İddianamede, Çelebi hakkındaki bu iddia, bizzat yaptığı ve tape edilmiş telefon görüşmeleri, yapılan aramalarda elde edilen fiziki ve dijital dokümanlar ile Hizbü-t Tahrir örgütü içerisinde faaliyet gösteren diğer şüphelilerin beyanlarına dayandırılıyor. Hiçbir suçlamada telefon rehberindeki kişiler örgüt bağlantısı olarak kabul edilmiyor.

115 TELEFON GÖRÜŞMESİ TESPİT EDİLDİ

Telefon HTS kayıtlarına göre, Mehmet Ali Çelebi'nin gözaltına alınmadan önce, Hizbü-t Tahrir Terör Örgütü adına faaliyetlerinden dolayı, dosyaları tefrik edilen şüphelilerden Kurtça Bektaş ile 25 kez Süleyman Solmaz ile de 90 adet görüşme kaydının bulunduğu öğrenildi.

ÖRGÜT BAĞLANTISI DEĞİL DELİL

Basında yer alan haberlerde ise Çelebi'nin örgüt bağlantısının bu telefon rehberine dayandırıldığı bilgisi yer alıyordu. Oysa İddianamede rehberdeki isimlerin örgüt bağlantısı olarak ele alınmadığı, aksine Çelebi'nin Hizb-ut Tahrirciler ile telefon görüşme ve tapelerinin delil olarak kabul edildiği öğrenildi.

aktifhaber



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs