En Sıcak Konular

CHP ve MHP'nin oy oranı

26 Ocak 2011 16:31 tsi
CHP ve MHP'nin oy oranı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, partisinin yaptırdığı anketin sonuçlarını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, partisinin yaptırdığı ankete göre, CHP'nin oyunun yüzde 23'ün biraz üzerinde, MHP'nin oylarının baraj civarında, AK Parti oylarının da yüzde 50'ye yakın olduğunu bildirdi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezinde yaptığı basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nedeniyle, Erzurumlulara "Olimpiyat nedeniyle geliriniz arttı mı?" diye sorduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İşte CHP'nin ufku bu kadardır. İşte CHP'nin çapı bu. Düşünün uluslararası, dünya çapında bir organizasyon yapıyorsunuz, bu 40-50 yılda gelen bir fırsattır. Bu ülkenizin tanıtımı açısından müthiş bir fırsattır ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun saplandığı mantık burasıdır. Olimpiyatlar orada yapıldığı zaman çantalarla para dağıtılacağını kimse zannetmiyor, belki sadece Kılıçdaroğlu zannediyor." CHP'de herkesin "ayrı telden çaldığını", farklı şeyler söylediğini savunan Çelik, "Biz eleştirdiğimiz zaman, 'Biz Türkiye'nin en eski, en köklü partisiyiz' diyorlar. Kusura bakmayın partiler şarap değil ki yıllandıkça makbul olsunlar" dedi. "

- SEÇİM ANKETİ-

AK Parti tarafından yaptırılan seçim anketi kapsamında yedi bölgede toplam beş bin 369 denek ile yüz yüze bir görüşme yapıldığını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Yaş grupları arasında AK Parti en homojen oy alan parti. Gençler de AK Parti'ye oy veriyor, orta yaşlılar da veriyor, yaşlılar da veriyor. Eğitimli kesim AK Parti'ye oy vermiyormuş. Ortaya çıktı ki, eğitimli kesimden de AK Parti alması gerektiği kadar oy alıyor. Hangi eğitimli kesimden AK Parti daha az oy alıyor? 50 yaşın üzerinde olanlar. Onlar CHP'ye oy veriyor. Onların bir kısmı hala daktilo döneminde kaldığı için onlar CHP'ye oy veriyor. Onlar statükocu tek parti zihniyetinin bir şekilde ince ayardan geçirdiği insanlardır. Yaşlısı genci, kadını erkeği, Türk'ü Kürt'ü, bütün etnisiteler arasında homojen, biri birine adeta milimetrik farklarla yakınlıkta oy alan tek parti AK Parti'dir. Bu da AK Parti'nin Türkiye'nin çimentosu olduğunu gösteriyor."

Ankette "en beğenilen devlet adamı" araştırması da yapıldığını ifade eden Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "en yakınındaki isme beş kat fark attığını" kaydetti. Ankete göre, ekonominin bugünkü durumunu olumlu bulanların oranının yüzde 66 olduğuna dikkati çeken Çelik, "Ankete göre CHP'nin oyu yüzde 23'ün bir gıdım üzerinde, MHP baraj civarında dolaşıyor, biraz barajın üzerinde. AK Parti de yüzde 50'ye yakın" dedi. AA



Bu haber 1,038 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs