En Sıcak Konular

Feci kazanın sebebi belli oldu

26 Ocak 2011 16:30 tsi
Ankara Valisi kazanın nedenini açıkladı. Kazazedelerin yakınları basın mensuplarına saldırdı.

Yüksel , ''Bizim ilk yaptığımız tespitler sonuç itibari ile sürücü hatasından kaynaklanan, maalesef 11 güzel vatan evladını trafik kazasında hayatını kaybetmesi meselesidir'' dedi.

Yüksel, kazanın ardından Beypazarı'na geldi. BuradaAnkaraEmniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Ankara İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Niyazi Erhan Patır, Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Öner, Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ile İlçe Emniyet Müdürü Nazmi Küçükkale ile kaymakamlıkta toplantı yapan Yüksel, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Trafik kural ve kaidelerinin uzun yıllar edinilen tecrübelerden doğduğunu ifade eden Yüksel, kural ve kaidelere uyulmamasının sonuçlarının ağır ve acı olacağını söyledi.

''Maalesef bugün trafik kural ve kaideleri bakımından değerlendirilmesi gereken sonuçları, hepimiz için son derece ağır ve acı olan birtrafik kazası yaşandı'' diyen Yüksel, Beypazarı'nda yerleşik olarak yaşayan ve çevre köylerdeki tarımalanlarında çalışan 14 Mardinli vatandaşın yaklaşık 10 kişilik bir minibüse binerek, Beypazarı-Nallıhan istikametinde seyrettiğini anlattı. Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yola çıktıklarında, sabah erken saatlerinde 5. kilometrede viraja aşırı süratle girme, yol ve hava şartlarını da iyi tayin edememesi nedeniyle kendi şeridinden çıkıp karşı istikametteki şeritte seyreden tırın önüne düşen minibüsteki 14 vatandaşımızdan, şu ana kadar maalesef 11'i hayatını kaybetti. Bunlardan 9'u olay mahallinde, biri getirildiği Beypazarı Devlet Hastanesinde, biri ise sevk edildiği AnkaraAtatürkAraştırma Hastanesinde hayatını kaybetmiştir. Kazada yaralanan Ayşe Ekinci şu anda Beypazarı Devlet Hastanesinde tedavi altında bulunuyor. Kazanın ardından Ankara'ya sevk edilen Mahmut Ekinci ve Meytullah Ekinci adlı iki vatandaşımızın Numune ve Dışkapı hastanelerinde tedavileri sürdürülmektedir.''

Vali Yüksel, valilik olarak başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çeşitli yerlerden cenaze araçlarını temin ettiklerini belirterek, ayrıca cenazelerle birlikte Mardin'e gidecekler için 3 otobüsün kiralandığını bildirdi. Ölenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Yüksel, ''Elbette ölenleri getirmek mümkün olmuyor ama Mardinli kardeşlerimizin acılarını paylaşmak üzere bende bugün geldim'' dedi.

-''BUNUN BİR TEK SONUCU VAR O DA ACI VE KEDER''-

Ankara Valisi Yüksel, bir gazetecinin ''minibüsün içerisinde koltuk değil de tabureler vardı, hastanede alınan ilk bilgiler vatandaşların başlarına aldıkları darbeler sonucu öldükleri yönünde. Burada bir tedbirsizlik var mı?'' sorusuna, ''Artık bu sonuç ortaya çıktıktan sonra, tabureyle gidildiği veya nasıl gidildiğinden ziyade kurallara uyulup uyulmadığını tartışmak gerekiyor. Burada arabanın teknik ve fenni yapılanmasını, sorduğunuz soru budur... Keskin virajlara girildiğinde suratın düşürülmesi, kontrollü geçişin sağlanması, hava ve yol şartlarının iyi tayin edilememesi gibi başlıkları iyi kullanamasanız ister Beypazarı'nda, ister dünyanın herhangi bir yerinde sonuçları 3 aşağı 5 yukarı aynı olur. Sebepler böyle olunca, sonuçları hiç kuşkusuz böyle ortaya çıkacaktır. Bunun bir tek sonucu var, o da acı ve keder'' cevabını verdi.

Yüksel, Cumhuriyet Savcılığın konuyla ilgili soruşturmasını sürdürdüğünü kaydederek, ''Bizim ilk yaptığımız tespitler, sonuç itibari ile sürücü hatasından kaynaklanan, maalesef 11 güzel vatan evladını trafik kazasında hayatını kaybetmesi meselesidir. Bizi ilgilendiren aşamada budur''

Vali Yüksel, açıklamanın ardından devlet hastanesine giderek, yaralıları ziyaret etti.

11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardındanhastaneönünde gergin anlar yaşandı. Kazada hayatını kaybedenlerin bulunduğu Beypazarı Devlet Hastanesi önünde bekleyen kazazedelerin yakınları yayın yapan basın mensupları valiliğin açıklamasını canlı olarak aktarırken saldırdı. Güvenlik güçleri saldırganları yatıştırmakta zorluk çekti. Olaylar basın mensuplarının hastane önünde ayrılmasıyla son buldu.


AA



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,531 µs