En Sıcak Konular

Okkan'ın katilleri tahliye mi oluyor?

26 Ocak 2011 08:45 tsi
Okkan'ın katilleri tahliye mi oluyor? Hizbullah'ın üst düzey yöneticilerinin tahliye edilmeleri sonrası yaşanan tartışmalar sürerken yeni tahliyelerin gündemde olduğu ortaya çıktı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesince tahliye edilip sır olan Hizbullah liderlerinden sonra, 2001'de şehit edilen Gaffar Okkan'ın katillerinin de tahliyesinin gündemde olduğu belirtildi.

Aralarında Gaffar Okkan Suikastına karışmış isimlerin de olduğu Hizbullah'ın askeri kanat sorumlulanmn tahliye edilmek üzere olduğu belirlendi.

Askeri kanattan

CMK'da tutukluluk süresini sınırlayan yeni uygulama 1 Ocak 2011'de yürürlüğe girdi. 10 yıldır dava dosyası karara bağlanamayan Hizbullah üyeleri tah liye edildi. Aralannda örgütün üst düzey yöneticileri Edip Gümüş ve Cemal Tutar gibi isimlerinde olduğu 21 kişi 3 Ocak'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından salıverildi. Terör örgütü üyeleri tahliye olur olmaz kayıplara karışırken şimdi de tamamı 'askeri kanat' üyesi 16 Hizbullah üyesinin daha tahliye edilmek üzere oldukları belirtildi.

Tahliyesi gündemde olan 3 isim dikkat çekti. Bunlardan Bedran Salamoğlu, Servet Yoldaş ve Suat Çetin'in Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın 24 Ocak 2001'de öldürülmesi olayına karıştıkları kaydedildi.

Hizbullah'ın siyasi bölge sorumlusu ve şura üyesi olan Hacı Ba-yancuk'un da salıverilmesi gündemdeki isimlerden olduğu ifade edildi. 1 Haziran 2001'de yakalanan Salamoğlu5günsonraçı-kanldığı mahkemece tutuklandı. Okkan Suikastına katıldığı belirlenen Salamoğlu, 8 Nisan 2010'da müebbet hapis cezasına çarptirıldı.

Bir çok şahsın öldürülmesi eylemine katıldığı belirtilen Salamoğlu'nın mahkeme süreci uzun sürdüğü ve mağdur olduğu gerekçesiyle AİHM'e dava açtığı öğrenildi. 21 Ekim 2010'da yerel mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan Yoldaş ve Çetin'in dosyalarının da Yargıtay'da beklediği aktarıldı.

3 Ocak'ta tahliye edilen Hizbullah üyelerinden hala aranırken yeni tahliye edilecek askeri kanat sorumlularının da kaçma ihtimallerinin yüksek olduğu öne sürüldü.

bugün




Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,338 µs