En Sıcak Konular

Cemevi saldırganları 'PKK kundakçısı' çıktı

26 Ocak 2011 08:27 tsi
Cemevi saldırganları 'PKK kundakçısı' çıktı
İstanbul Başakşehir'deki Velibaba Cem ve Kültür Vakfı'na bir ay önce taşlı saldırı olayına karışanların, PKK terör örgütü adına çeşitli kundaklama eylemlerine de katıldıkları tespit edildi.

Kimliklerini belirlediği şüphelilere yönelik önceki gece 30 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenleyen polis, 21 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan saldırganlardan 12'sinin 18 yaşından küçük olduğu öğrenilirken, olayla ilgili 4 kişinin daha arandığı belirtildi.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde 26 Aralık 2010 akşamı yasa dışı gösteri düzenleyen bir grup, Yayla Sokak'ta bulunan Velibaba Cem ve Kültür Vakfı'nı taşlayarak cemevine molotofkokteyli atmıştı. Atılan taşlarla cemevinin camları kırılırken saldırıyı duyan mahalle sakinleri cemevi çevresinde toplanmıştı. Bunun üzerine saldırganlar ara sokaklara kaçarak izini kaybettirmişti. Olay kamuoyunda geniş yankı bulurken yetkililer sağduyulu mesajlarıyla provokasyonu boşa çıkarmıştı. Olayın ardından harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saldırı sonrası görgü tanıklarının ifadeleri ile çevredeki MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yaklaşık bir ay süren çalışmanın ardından şüphelilerin kimlikleri birer birer tespit edildi. Ekipler, önceki gece Başakşehir ve Küçükçekmece'de belirlenen 30 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda saldırı olayına karıştıkları belirlenen 21 kişi gözaltına alındı. Yakalanan saldırganların 12'sinin 18 yaşından küçük olduğu öğrenildi. Olayla ilgili 4 kişinin daha arandığı belirtildi. Gözaltına alınanların PKK terör örgütü adına çeşitli kundaklama olaylarına karıştığı iddiasıyla polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Zanlılar sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

zaman



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,970 µs