En Sıcak Konular

Rusya'ya füze rampası kınaması

25 Ocak 2011 21:54 tsi
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya bölgesine ''Tocka-U'' adlı kısa menzilli balistik füze rampaları yerleştirdiği gerekçesiyle Rusya'yı kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Rus haber ajanslarının 24 Ocaktaki haberlerine göre, Rusya'nın yeni 120 kilometre menzilli Tocka-U füzelerini Gürcistan'ın, Rus işgali altındaki Tshkhinvali bölgesine yerleştirdiği, ayrıca bir süre önce Rus Savunma Bakanlığının, Aralık 2010'da 70-90 kilometre menzilli çoklu roket sistemlerini Tskhinvali yakınlarına yerleştirildiğini bildirdiği'' ifade edildi.

''Tocka-U'' füze sisteminin Çeçenistan'ın Bamut kentini ve halkını yok etmede kullanıldığı ve söz konusu füze sistemlerine nükleer savaş başlıkları ve çoklu bomba sistemleri yerleştirilebileceği öne sürülen açıklamada, ''Tocka-U balistik füze sistemleri ve rampalarının bu bölgeye yerleştirilmesi doğrudan ve sadece Gürcistan'a ve Gürcistan'ın barışçıl halkına yönelik bir tehdittir. Rusya'nın bu saldırgan girişimi, Gürcistan devleti ve barışçı Gürcü halkını yok etmeye yöneliktir. Bu girişim aynı zamanda Kafkaslar ve Karadeniz bölgesinde geniş çaplı bir istikrarsızlığa neden olacaktır'' denildi.

Bakanlık açıklamasında, roket saldırı sistemlerinin ''işgal edilmiş bölgelere'' yerleştirilmesinin, Rusya'nın Gürcistan'a yönelik askeri saldırı planlarını açıkça ortaya koyduğu ifade edildi.

Açıklamada, ''Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplum, uluslararası kurumlar ve dost ülkelerden Rusya'nın Gürcistan'a yönelik saldırgan politikasını sona erdirmek için etkili ve aktif girişimlerde bulunması çağrısında bulunuyor'' ifadesi de yer aldı.



Bu haber 1,038 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,637 µs