En Sıcak Konular

Mahalli : Mahmud Abbas, İsrail ile karanlık pazarlık içinde

25 Ocak 2011 17:13 tsi
Akşam Gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli bugün ki ‘’Ya İhanet Ya Ölüm’’ başlıklı köşe yazısında Ortadoğu Ülkelerinin siyasi hareketliklerini yazdı. Filistin’de ki Mahmut Abbas yönetimini, Lübnan’daki hükümetin değişmesini ve

Akşam Gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli bugün ki ‘’Ya İhanet Ya Ölüm’’ başlıklı köşe yazısında Ortadoğu Ülkelerinin siyasi hareketliklerini yazdı. Filistin’de ki Mahmut Abbas yönetimini, Lübnan’daki hükümetin değişmesini ve Tunus olaylarını konu alan yazıda Mahalli; Batı Ülkelerinin, Ortadoğu’da ki ülkelerin iç işlerine karıştığını belirtiyor.

‘’ Abbas gerçekte var olmayan Filistin Devletin başkanı’’

Mahalli yazısında El Cezire kanalının yayınladığı belgeleri hatırlatarak: ‘’ Arap ve dünya medyası El-Cezire televizyonunun yayınladığı belgelere büyük ilgi gösterdi. Belgeler Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın İsrail ile ne tür karanlık pazarlıklar yaptığını ve nasıl bir ihanet içinde olduğunu kanıtlıyor. Abbas gerçekte var olmayan Filistin devletinin başkanı. Çünkü Filistin denilen toprakların yarısı 1947'de BM tarafından alınarak dünyanın dört bir yanından getirilen Yahudilere verilmiş ve burada kurulan İsrail Devleti geri kalan Filistin topraklarını 1967'de işgal etmişti. İşgal altındaki Batı Şeria'yı yöneten Abbas ve ekibi işgalci İsrail'e istediği her şeyi veriyor hatta gerektiğinde Hamas'a karşı askeri ve istihbaratı işbirliği yapıyor. İhanet; Abbas ve ekibi için söylenebilecek en basit tanımlama.’’ olduğunu belirtiyor.

Mahalli: ‘’ İhanet içindeki Abbas ve benzerlerinden nefret eden Filistinliler, Ocak 2006'da bu kez İslamcı Hamas'ı seçince tüm Batılılar Gazze'ye ambargo uyguladı ve İsrail'in Gazze'yi yerle bir etmesine yeşil ışık yaktı. Anlayacağınız ABD ve yandaşlarına göre 'Ya ihanet içinde olup teslim olacaksınız ya da ölümü göze alarak karşı çıkacaksınız. Daha açık bir ifadeyle 'Ya kendinizi ve ruhunuzu satacaksınız ya da radikalleşerek dolaylı da olsa ABD ve yandaşlarının hizmetinde olacaksınız.’’ diye belirtiyor.

Tunus’ta İslamcılar öne çıksaydı Batılılar buraya el atacaktı

Mahalli, Tunus devriminde komünistler, milliyetçiler ve liberaller öncü rol oynadığı olaylarda bunların yerine İslamcılar öne çıksaydı ABD ve Batı ülkelerinin Tunus devrimine el atacaklarını ve burayı kendi yöntemleri ile ilgileneceklerini belirtiyor.

ABD yandaş olduğu Hariri’yi istiyor

Mahalli yazısında Lübnan’daki hükümet değişikliğine de değinerek: ‘’Son krizde ABD ve müttefiki yerli ve yabancı ülke ve güçler 'Herkes Lübnan'daki demokrasiye ve parlamenter çoğunluğa saygılı olmalıdır' diyordu. Demek istedikleri şey de kendi yandaşları olan Saad Hariri'nin parlamenter çoğunluğu. Ancak çoğunluk Dürz”lerin saf değiştirmesiyle kaybedilince Batılılar çılgına döndü. Çünkü yeni aritmetiğe göre yeni hükümeti Saad Hariri değil başını Hizbullah'ın çekeceği muhalefet partileri kuracak. Batılıların demokrasiye bağlılığını hep birlikte yakında göreceğiz. Batılılar kendi demokrasi anlayışlarını egemen kılmak için Lübnan'a yönelik her türlü pis oyun hazırlığında.’’ olduğunu belirtiyor.


Serdar ARSLAN

 



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,952 µs