En Sıcak Konular

Medvedev ve Putin hastane ziyaretinde

25 Ocak 2011 16:43 tsi
Rusya'nın başkenti Moskova'daki Domodedova havaalanında dün meydana gelen saldırının ardından Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin yaralıların kaldırıldığı hastanelerde incelemelerde bulundu.

11 yaralının kaldırıldığı Skifilovski Hastanesini Medvedev ziyaret ederken, Putin de Vişnevski Hastanesinde yaralılar hakkında bilgi aldı. Yetkililerin son verilerine göre 35 kişi yaşamını yitirirken, 180 kişi de patlama nedeni ile yaralandı. Yaralılardan 30'unun durumunun kritik olduğu belirtiliyor. Yaralılardan halen 110'unun hastanelerde tedavileri sürüyor.

Moskova şehir sağlık dairesi başkanı Leonid Peçatnikov dün akşamdan bu yana 30'un üzerinde yaralıyı ameliyata aldıklarını açıkladı. Putin'in ziyaretine Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Sağlık Bakanı Tatyana Golikova da eşlik etti. Putin ziyarette hastalarla görüştü. Ayağından kırıkları olan bir yaralı kendisinin yakınını beklediğini, o sırada patlamanın gerçekleştiğini kaydetti. Putin de hastaya acil şifalar diledi.

Medvedev de ziyaretinde doktorlardan hastaların durumları ile ilgili bilgi aldı. Bir yaralı Medvedev'le konuşmasında kendisinin Düsseldorf'dan gelecek bir arkadaşını beklediğini, patlama sonrası olay yerinden kaçmayı başardığını söyledi. Hastaya acil şifalar dileyen Rusya lideri, "Allah'a şükürler olsun ki, birbirimizle konuşabiliyoruz. Tüm tedavilerin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını ümit ediyorum" dedi.

(CİHAN)



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,639 µs