En Sıcak Konular

MHP'li Savaş siyaseti bırakıyor mu?

25 Ocak 2011 15:10 tsi
AK Parti'ye geçen Beypazarı Belediye Başkanı Özalp'in şokunu yaşayan Yavaş siyaseti bırakma eşiğinde

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp’in AK Parti’ye geçmesi Özalp'in belediye başkanı seçilmesinde büyük payı olan MHP’li Mansur Yavaş’ı isyan ettirdi. Bu şartlarda siyaset yapmanın anlamsız hale geldiğini açıklayan Yavaş bu konudaki kararı önümüzdeki günlerde vereceğini söyledi.

Yavaş kendisinin de AK Parti'ye geçeceği iddiasına da MHP'nin Meclis grubu toplantısına katılarak yanıt verdi. Yavaş, "Herhangi bir mevki veya makam için parti değiştirme niyetim bulunmamaktadır" dedi.

Yavaş, MHP Beypazarı Belediye Meclis üyelerinin AK Parti’ye katılan Özalp’in istifasını isteyeceklerini de açıkladı.

GÖKÇEK-ÖZALP ELE ELE

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp’in AK Parti’ye geçmesi MHP camiasında büyük şok yarattı. Özalp'in ardından Yavaş'ın da AK Parti'ye katılacağı iddiaları ortaya atıldı.
Yavaş bu iddialara ilk olarak yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklamada Başbakan Erdoğan’ın toplantısına Cengiz Özalp’in Melih Gökçek’le el ele girdiğine dikkat çeken Yavaş bu görüntünün Özalp’in neden parti değiştirdiği konusunda sebep aramaya gerek bırakmadığını savundu.

BENİ YIPRATMAK İSTİYORLAR

Yavaş’ın Belediye başkanı seçilmesinde büyük payı olduğunu söylediği Özalp’e yönelik sözleri bununla sınırlı değil. Özalp’in eşinin yakın akrabası olduğunu hatırlatan Yavaş, “Emeksiz ve kolayca makam kazananların kazandıkları makamı kendisini o makamlara karşı kullanmasının hiçbir vicdani ve ahlaki tarafı yoktur. Eşi yakın akrabam olan ve bugüne kadar geldiği tüm makamlarda desteğimi esirgemediğim Cengiz Özalp’in sırf MHP ve beni yıpratmak için bu oyunlara alet olması ülkemdeki siyasetin ne hallere düştüğünün en büyük kanıtıdır” dedi.

SİYASETİ BIRAKABİLİRİM

Bu şartlarda siyaset yapmanın anlamsız hale geldiğini savunan Yavaş siyaseti bırakabileceğini belirterek şunları söyledi:
"Samimiyetle belirtmek isterim ki, Beypazarı'nın imajının böyle bir olayla sarsılmasındansa siyaseti bırakmayı tercih ederdim. Bu olayla birlikte artık siyaset yapmaya devam etmekte kaygılar taşıdığımı üzülerek belirtmek isterim. Özalp’in belediye başkanı seçilmesinde büyük payım olmasından dolayı parti değiştirmesiyle MHP'ye zarar nedeniyle de siyasi sorumluluğum olduğuna inanıyorum. Bu konuda üzerime düşen görevi yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Herhangi bir mevki ve makam için parti değiştirme niyetim bulunmamaktadır. Bundan önce ve sonra da kirli siyasetin hiçbir cephesinde yer almadım, almayacağım. Siyasete devam edip etmeyeceğimi de ilerleyen günlerde açıklayacağım.”

AKRABAMDAN DA KAZIK YERSEK...

Bu açıklamadan sonra MHP’nin Meclis grup toplantısına katılan Yavaş çıkışta soruları yanıtladı. Bu söylentiler nedeniyle AK Partililerle kahve içmediğini anlatan Yavaş üzüntüsünü, “Eşi yakın akrabam oradan da kazık yersek…” sözleriyle paylaştı.

Özalp’in istifasıyla ilgili en ufak bir sinyal almadığını anlatan Yavaş ilginç bir de iddia da bulundu. Özalp’in “baskı ve tehditler nedeniyle AK Parti’ye geçtiği” iddiasında bulunduğunu anlatan Yavaş şunları söyledi:
"Eski Beypazarı Kaymakamı ile İçişleri Bakanı Atalay’a gitmişler. İçişleri Bakanı söylenin aksine “iyi bir miras aldın kendi partinde devam et” demiş. Ama Melih Gökçek’le el ele girişi her şeyi açıklıyor.”

ÖZALP'İN İSTİFASINI İSTEYECEĞİZ

Yavaş Ak Parti’ye katılan Cengiz Özalp’in bu kararının ilçede ve partide büyük rahatsızlık yarattığını belirterek istifasının isteneceğini açıkladı. Beypazarı Belediye Meclisi’nde MHP’li üyelerin çoğunlukta olduğunu anlatan Yavaş, “İstifasını isteyecekler. Vermezse nasıl çalışır bilmiyoruz” dedi.

 

internet haber



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs