En Sıcak Konular

Bahçeli'den CHP ve AKP ile ilgili müthiş iddia!

25 Ocak 2011 14:15 tsi
Bahçeli'den CHP ve AKP ile ilgili müthiş iddia! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ve CHP'nin seçimlerden sonra koalisyon kuracağını iddia etti.

İki partinini de aynı amaçlara hizmet ettiğini savunan Bahçeli, "Anlaşıldığı kadarıyla tek başına iktidar olma şansını elde edemeyecek olan bu iki parti, seçimden sonra koalisyon kurmanın altyapısını şimdiden oluşturmaya kendilerini adamışlardır. Artan benzerlikler ister istemez bizim bu şekilde değerlendirme yapmamıza neden olmaktadır." dedi.

Partisinin Grup Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında AK Parti'ye sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "AK Parti tasfiye olacağını hissettiğinden dolayı yandaş çevrelerin ısmarlama anketlerinden medet ummaya başlamıştır. Türk milletinin başına musallat olanlar artık son iktidar günlerini yaşamaktadır. Recep Tayyip Erdoğan için bitiş çizgisi görünmüş, tahrik ve öfke dolu sesinin kısalacağı ve mahkeme önlerinde ayakta bekleyeceği günler yakınlaşmıştır. İktidardan baş aşağı düşmenin nasıl olacağını, şimdiden zafer havasına giren AK Parti zihniyeti kesinlikle yaşayacaktır. Kamuoyu oluşturmaya dönük çalışmaları ihalesiz üstlenen, temelsiz ve gerçek dışı anketlerle akılları çelmek amacıyla seferber edilen AK Parti yardakçılarının ise insan içine çıkmaya yüzleri olmayacaktır. Demokrasinin belirleyiciliği altında AK Parti'nin ibretlik sonu resmedilecek ve büyük Türk milleti ahlaksızlığın, asayişsizliğin, arsızlığın, anarşinin, açılımın, anaforun, avantanın, acizliğin, adaletsizliğin, aymazlığın, ahmaklığın, akılsızlığın, angaryanın, asabiyetin ve ataletin üzerini sandıktaki tercihiyle mühürleyecek ve AK Parti'ye hayır diyecektir." diye konuştu.

"BU İKİ PARTİ BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR"

Bahçeli, AK Parti ve CHP'nin seçimlerin ardından koalisyon kuracağını ileri sürdü. İki parti arasındaki üslubu da sert sözlerle eleştiren Bahçeli, "Ülkemiz son günlerde kaygı verici tartışmaların, tahripkar hadiselerin, art niyetli ve sorumsuz beyanatların gölgesi altında kalmıştır. Siyasetin ahlaki derinliği kaybolmuş, kısır bir döngünün içine hapsolmuş, incelik ve dengeden hızla uzaklaşmıştır. AK Parti ile CHP arasındaki 'oynak ve kaynak' tartışmaları çapsızlığın ve vizyonsuzluğun hangi seviyelere ulaştığını bariz bir şekilde ispat etmiştir. Aslında birbirini tamamlayan bu iki partinin, perde arkasında aynı amaçlara hizmet ettikleri dikkatli ve milli gözlerden kaçmayacaktır. Anlaşıldığı kadarıyla tek başına iktidar olma şansını elde edemeyecek olan bu iki parti, seçimden sonra koalisyon kurmanın altyapısını şimdiden oluşturmaya kendilerini adamışlardır. AK Parti ile CHP arasındaki artan benzerlikler, meselelere aynı mantık örgüsüyle yaklaşımlar ister istemez bizim bu şekilde değerlendirme yapmamıza neden olmaktadır." ifadelerini kullandı.

"ÖNDE KAVGA, ARKADA EL ELELER"

Özellikle anamuhalefet liderinin teröre kuşkulu bakışının ve milli konulardaki çekimser duruşunun AK Parti'yle aynı çizgide buluşmasını sağladığını savunan Bahçeli, şöyle devam etti: "Ne ilginç bir tesadüftür ki, iki siyasi zihniyette neredeyse İmralı'nın dilini ve projelerini hayata geçirmek için birbiriyle yarış içine girmişlerdir. İkisinin de kafasında İmralı canisinin affedilmesi vardır. Ana Muhalefet Partisi liderinin çelişkili ve kılıktan kılığa giren siyasi mesajlarıyla, Başbakan Erdoğan'ın değişken ve tutarsız sözleri üst üste örtüşmektedir. Başörtüsüyle eğitimlerini sürdürmek isteyen evlatlarımızın önünde bu iki siyasi anlayış engel teşkil etmiştir. Geçtiğimiz günlerde Danıştay'ın ALES sınavına başörtüsüyle girilemeyeceğine dönük verdiği sorunlu ve tartışmalı karar gerginlik yanlısı bu iki partinin ekmeğine yağ sürmüştür. Ayrıca aklına geleni söylemek, laf olsun diye konuşmak, tehlikeli düşüncelere sahip olmak AK Parti ve CHP Genel Başkanlarının ortak özellikleri arasındadır. Çözüm ve çareyi yabancı başkentlerde aramak, çok konuşup bir şey söylememek yine CHP ile AK Parti'nin benzeştiği alanlar olmuştur. Sonuç itibariyle taviz ve teslimiyeti besin kaynağı yapan AK Parti'nin yanına CHP'nin de düşmesi ülkemiz açısından hayırlı sonuçlar ortaya çıkarmayacaktır."

"HAKİKAT KOMİSYONUNU MİLLET KAYGIYLA KARŞILADI"

Bahçeli, CHP'nin Hakikat Komisyonu ile ilgili görüşlerini milletin kaygı ile karşıladığını söyledi. Bahçeli, CHP'nin Atatürk'ün kurduğu partiyle artık benzerlik taşımadığını savunurken, AK Parti ile CHP'nın aynı sahnede buluştuğunu, önde kavga ederken arkada elele Türkiye'nin geleceğini karartmanın meşum planlarını yapmaya başladıklarını ileri sürdü.MHP lideri, "Artık gelecekte AK Parti, CHP ve PKK'nın paralellik olacağını söylemek yanlış değildir. Ateş çemberinden geçmekte olan ülkemizin çok ciddi bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğunu söylemeliyiz. Milli kardeşlerimiz bozulmak istemektedir. AKP iktidarı ülkemizi mayınlarla çevrili alana çekmek için yapmadığı şey kalmamıştır." diye konuştu.

"BÖLÜCÜ TALEPLERE ŞİRİNLİK YAPAN ANA MUHALEFET LİDERİ..."

Bahçeli, PKK'nın tezlerini savunmakla suçladığı CHP'ye sert çıktı. "CHP'nin bölücü taleplere kapı açması ve arka çıkması da tuhaf ve sancılı bir sürecin başladığına işaret etmektedir." diyen Bahçeli, "Nitekim Cumhuriyet'i kurduğunu iddia eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin PKK tezlerini savunan ve rezil planlarını sahiplenen bir anlayış içinde olması savrulmadır, kendisi açısından tarifi olmayan utanılacak bir durumdur. Bakınız hakikat komisyonun kurulmasıyla ilgili CHP beyanlarını milletimiz kaygıyla karşılamıştır. Diğer tarafta, hem asker hem de terör örgütü aynı anda silah bıraksın sözlerini hepiniz mutlaka işittiniz. Söyler misiniz lütfen, bugünkü CHP'nin neresi aziz Atatürk'ün kurduğu ve ilk genel başkanlığını yaptığı partiyle benzerlik taşımaktadır. Bölücü taleplere şirinlik yapan Ana Muhalefet lideri, İmralı'daki bölücübaşının kanlı projelerine destek vererek aynı safta yer almıştır."

"BU BAKIŞ AÇISININ ADALETİ GÜÇLENDİRMESİ SÖZ KONU OLAMAZ"

Bahçeli, Yüksek Yargı tartışmalarına ilişkin ise şu görüşleri savundu: "Anayasa Mahkemesi'nin ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun tanzim edilmesiyle önüne çıkabilecek pürüzleri etkisizleştirmeyi hedefleyen Başbakan, gözü şimdi de Danıştay ve Yargıtay'a dikmiştir. Hazırlanan uyum yasaları gereğince, AK Parti'nin etki ve tesir alanında bulunan Anayasa Mahkemesi'ne bu iki üst yargı kurumunun üzerinde bir pozisyon verilmesinin hedeflendiği anlaşılmaktadır. Bildiğiniz üzere, son yapılan anayasa değişiklikleriyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru imkanı getirilmiştir. Bu durum temel alınarak AK Parti'nin kafasında ve gündeminde yer alan bireysel başvuru bağlamında Anayasa Mahkemesi'ne, Yargıtay'ın ve Danıştay'ın kararlarını iptal etme yetkisi verilmesine dönük planlar adaleti daha fazla keşmekeşliğin içine itecek ve yeni bir kaos yaşanmasına kapı aralayacaktır. AK Parti hükumeti hukuku kendi menfaatine göre değerlendirmekte ve hukuksuzluğun adeta içtihadını yazmaktadır. Adaletin olmadığı, hukukun etkili bir şekilde işlemediği bir toplumda özgürlükten ve demokrasiden bahsedilmesi beyhude bir çaba olacaktır. Demokrasiyi yalnızca prosedürlere ve sloganlara indirgeyen AK Parti zihniyetinin bu söylediklerimizi anlaması tabiatıyla imkansızdır.Böylesi bir bakış açısının adaleti güçlendirmesi ve hukukun üstünlüğünü tesis etmesi de söz konu olmayacaktır."

CİHAN

 



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs