iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Akdeniz'in son konuğu!

25 Ocak 2011 13:52 tsi
Akdeniz'in son konuğu! Akdeniz, özellikle de doğusu zaten karışıktı.. İsrail'e bu kadar yakınlaşmasa iyiydi ya.. Şimdi yeni bir oyuncu, daha doğrusu en netameli oyuncu giriş yapıyor… iyibilgi Ankara

İran, uzun zamandır donanmasına yönelik yeni uygulamaların haberlerini duyuruyor dünyaya. Bunlardan son bir kaçı bölge denizlerini-ki her biri küresel dengeler açısından kritik coğrafyalar-ziyaret edeceğini göstermeye başladı.

Tahran yönetimi deniz kuvvetlerinin modernleştiğini gösteren haber ve tatbikatları sıkça duyuruyor dünyaya. Daha yeni, bir-iki gün önce tüm savaş gemilerini helikopterlerle donattıklarını ilan ettiler.
 
Ve aynı gün, bizzat Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın ağzında, İran donanmasının Aden Körfezi ile Hint Okyanusu’nda “sürekli ve aktif” şekilde bulunması ihtiyacından bahsettiler.

Aradan daha birkaç gün geçmeden de (24 Ocak) ülkenin Deniz Kuvvetleri ikinci komutanı, savaş gemilerinin Kızıldeniz ve Akdeniz’e gönderileceğini açıkladı.

Ki, her iki bölge de İsrail’in hassas ilgi bölgelerini oluşturuyor. Esasen, yine yakın zaman önce İsrail de Kızıldeniz’e savaş gemileri göndermişti. İran gemilerinin İsrail karasularına yakın noktala gittiği de gelen haberler arasında.

Yetmezmiş gibi yine İran yönetimi savaş gemileri ve denizaltılarla Kızıldeniz’de tatbikat yapacağını da duyurdu. Esasen bu detaylara bile gerek olmadan belirtmeli ki, İran ilk kez savaş gemilerini bu kadar uzağa, bu bölgelere gönderiyor.

Lübnan kaosunun ortasında ve Akdeniz’deki binbir türlü hesabın arasında bu savaş gemileri kendilerine nasıl bir yer bulacak/açacak onu da kısa zaman sonra göreceğiz.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs