En Sıcak Konular

Sırbistan'da 'Soykırım Araştırma Merkezi' kurulacak

25 Ocak 2011 12:30 tsi
Sırbistan İslam Birliği Başmüftüsü Muammer Zukorliç, Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak'ta ''Soykırım Araştırma Merkezi'' kurulacağını açıkladı.

Sırbistan'ın resmi haber ajansı Tanjug'un verdiği habere göre, Zukorliç, Sancak bölgesinin en büyük kenti Yeni Pazar'da (Novi Pazar) ''Sancak Boşnaklarına Karşı İşlenen Soykırımlar'' konulu sempozyumda bir konuşma yaptı.

Zukorliç, Boşnaklara karşı bugüne kadar 10'dan fazla soykırım yapıldığını ve bunların yarısından fazlasının Sırbistan'ın güneybatısında bulunan Sancak'ta meydana geldiğini iddia ederek, bu nedenle yaşanan olayları aydınlatmak için ''Soykırım Araştırma Merkezi'' kurulacağını açıkladı.

Zukorliç, ''Bu merkez sayesinde, genç öğretmenler ve araştırmacılar Sancak'ta yapılmış soykırımın detayını öğrenecek. Bu sayede aynı suçun tekrarlanmasının önüne geçilecek'' dedi.

-''AZİZ SAVA'' ETKİNLİKLERİNİ BOYKOT ÇAĞRISI-

Muamer Zukorliç, 27 Ocakta Sırbistan genelindeki okullarda düzenlenecek ''Aziz Sava'' etkinliklerini boykot etmek için Müslüman öğrencilere çağrıda bulundu.

Sırbistan İslam Birliği'nin (IZUS) resmi internet sitesinde mesaj yayımlayan Zukorliç, Sırbistan'ın laik bir ülke olduğunu ve böyle bir ülkede ''Ortodoks Bayramı''nın okullarda kutlanmasını eleştirdi.

''Ortodoks olmayan vatandaşların çocuklarından da bu bayrama bağlılık istenmesini anlamış değiliz'' diyen Zukorliç, ''Aziz Sava'' nedeniyle düzenlenecek toplantılara Müslüman velilerin çocuklarını göndermemelerini ve çocukların da bu etkinlikleri boykot ederek katılmamalarını istedi.

Sırbistan'da, Ortodoks Bayramı olarak da bilinen 27 ocakta, (Sırp Kilisesinin ilk başpiskoposu ve kurucusu) ''Aziz Sava'' adına ülkedeki okullarda her yıl çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

aa




Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,978 µs