En Sıcak Konular

Akdeniz’deki barış eylemi Mısır’ın engeline takıldı

25 Ocak 2011 11:20 tsi
Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu’un Akdeniz’deki dostluk ve barış eylemi Mısır’ın engeline takıldı.

Sunaçoğlu, sporcu arkadaşları Kerem Arda ve Serdar Sanrı ile birlikte Mısır’ın Port Said limanından Gazze’ye yüzerek, İsrail ambargosunu delecekti. Ancak Sunaçoğlu’nun eylemi başlamadan bitti. Mısır, barış eylemcilerine vize vermedi. Sporcuları gelmeleri halinde tutuklamakla tehdit etti.

 

Mısır’a “Sende mi Brütüs” diyen Sunaçoğlu, “Mısır’ın bu engellemesi beni derinden üzdü. Keşke Akdeniz sularında İsrail beni vursaydı da Mısır bunu yapmasaydı” dedi.
xxx
Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu’un Akdeniz’deki dostluk ve barış eylemi Mısır’ın engeline takıldı. Sunaçoğlu, sporcu arkadaşları Kerem Arda ve Serdar Sanrı ile birlikte Mısır’ın Port Said limanından Gazze’ye yüzerek, İsrail ambargosunu delecekti. Mavi Marmara gemisinin yarım bıraktığı işi tamamlayacaktı.
Ancak Mısır 3 sporcuya izin vermedi. Barış eylemcilerinin vize başvurusunu reddeden Mısır, üç sporcuyu gelmeleri halinde havaalanında tutuklamakla tehdit etti.
Mısır’a “Sende mi Brütüs” diyen Sunaçoğlu,  “Mısır’ın bu engellemesi beni derinden üzdü. Keşke Akdeniz sularında İsrail beni vursaydı da Mısır bunu yapmasaydı. Dost bildiğimiz Mısır’dan böyle bir engelleme beklemiyordum” dedi.
Akdeniz’de geçecekleri sularda mayınların olabileceğini, köpek balığı riskinin de olduğunu belirten Alper Sunaçoğlu, “Buna rağmen biz her türlü tehlikeyi göze aldık. İsrail, Mavi Marmara gemisine düzenlediği operasyonun bir benzerini bize yapıp, bizi de gözaltına alabilirdi. Ancak eylemimiz başlamadan Mısır tarafından bitirildi. Biz bu engellemeyi İsrail’den bekliyorduk. Mısır bizi şoke etti” diye konuştu.
“Mısır, denizden ambargoyu deleceğimizi düşündüğü için bizi engelledi” diyen Sunaçoğlu, Bu konuda kararlı olduklarını, 23 Nisan 2011 tarihinde Mısır’dan Gazze’ye yüzmek için bir daha girişimde bulunacaklarını belirti.
 Sunaçoğlu ve ekibi, eylemlerine izin verilseydi bu hafta sonu Gazze’ye kadar 187 km boyunca hiç durmaksınız yaklaşık 100 bin kulaç atacaktı. Ekip, Gazze’ye ulaşınca orada birkaç ay kalıp Filistinli çocuklara yüzme dersi verecekti.
Eski Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, 75 kilometrelik Anamur Girne arasını 26 saat 15 dakikada kafessiz yüzerek, rekor kırmıştı.

 



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs