En Sıcak Konular

Polat 4 koldan kuşatma altında

25 Ocak 2011 11:07 tsi
Galatasaray’da olağanüstü genel kurul isteyen muhalefet imza kampanyasını dün başlattı.

Galatasaray'da, Başkan Adnan Polat'ı olağanüstü genel kurula zorlamak için harekete geçen muhalifler, imza kampanyasını dün başlattılar. Hangi üye veya üyeler tarafından başlatıldığı gizli tutulan, ancak 2. Başkan Mehmet Helvacı'nın başında olduğu iddia edilen girişim, tartışmaları beraberinde getirdi.

Medeni Kanun ve Dernekler Kanunu ile yeni tüzüğe göre olağanüstü kongre için yeterli imza sayısına (kaydı açık üyenin 5'te 1'i 1841 üye) ulaşılması durumunda bile tarih konusunda kaos ortada görünüyor. Buna göre 1841 imza toplanması durumunda yapılacak başvuru ile yönetim kurulu en geç 21 gün içinde kararını verecek ve seçim kararı alacak. Bundan sonra en erken 18 gün içinde bir seçim takvimi belirlenecek. Yönetim gerek görürse imzaların gerçek olup, olmadığını belirlemek için konuyu yargıya taşıyabilecek.

Çakışma yaşanabilirNe var ki seçime gitme kararı alınmasından 3 gün sonra yani sandığa gidilmeden 15 gün önce adaylar ve listeleri divan kuruluna sunulmak zorunda. Bu konuda adaylığını açıklayan Cemal Özgörkey'in bile hazırlığı bulunmuyor. Olağanüstü kongre durumunda tek hazırlığı Mehmet Helvacı'nın yapabileceği konuşuluyor.

İmza kampanyasının ne zaman gerekli rakama ulaşacağı da önem taşıyor. Bu sayıya 31 Ocak'a kadar ulaşılırsa, 26 Mart'taki mali kongreden 1 hafta önce olağanüstü seçim yapılacak. Eğer 7 Şubat'ta 1841 imzaya ulaşılır ve başvuru yapılırsa o zaman, mali genel kurulun yapıldığı tarihte olağanüstü seçim olabilecek. Mali kongreden önce seçim olur ve Helvacı başkan seçilirse eline koz geçecek.

Bu arada bugün yapılacak yönetim toplantısına istifaları istenen 2. başkan Mehmet Helvacı ve yöneticiler Doğan Yalçınkaya ile Vedat Eşkinat da katılacak.

G.SARAY GÜNLÜĞÜ

İSMAİL Ünal'a teşekkür

Galatasaraylı taraftarlar ve kongre üyeleri Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a, Özhan Canaydın Parkı ve heykeli için teşekkürlerini sundular. Önceki gün açılışı yapılan heykelin yanındaki anı defterini dolduran taraftarlar, "Bu heykel bir fair-play anıtını simgeleyecektir. İsmail Ünal Beşiktaşlı bir başkan. Beşiktaşlı duruşunu göstermiştir. Bir başka kulübün taraftarı, Özhan Canaydın'ı ölümsüzleştirerek, fair-play çabalarını karşılıksız bırakmamıştır" şeklinde ifadeler kullandılar.

BALTA FORMÜLÜ

Cim-Bom'da, Bursaspor deplasmanı öncesi stoper krizi patlak verdi. Lucas Neill'in Asya Kupası'nda olması, Gökhan Zan'ın sakatlığı ve Sivasspor maçında Lorik Cana'nın sarı kart cezalısı durumuna düşmesi Teknik Direktör Hagi'yi sıkıntıya soktu. Rumen hocanın, Gökhan Zan'ın maça yetişememesi halinde stoperde Hakan Balta'ya görev vereceği bildirildi. Dün izin yapan sarı-kırmızılı takım, Bursaspor maçının hazırlıklarına bugün başlayacak.

TAVRIMIZ YOK

Galatasaraylılar Derneği Başkanı Volkan Karsan, merhum başkan Özhan Canaydın'ın heykelinin açılış töreninde Başkan Adnan Polat'a karşı olumsuz bir tavırlarının olmadığını bildirdi. Karsan, "Tüm açılış organizasyonu Beşiktaş Belediyesi'nin daha önce yaptığı Süleyman Seba heykeli açılışı ile aynı yapıda düşünülmüş ve kendileri tarafından belirlenmiştir. Bunun ötesinde Galatasaraylılar Derneği'nin hiçbir Galatasaray kurumunun başında bulunan değerli bir kişiye karşı olumsuz tavrı söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

 



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,074 µs