En Sıcak Konular

Saldırıyı düzenleyenler belli oldu

25 Ocak 2011 10:47 tsi
Dün Moskova'da meydana gelen saldırıların faillerinin iki intihar eylemcisi olduğu bildirildi...

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Domodedova havaalanında dün gece düzenlenen terörist saldırının faillerinin iki intihar eylemcisi olduğu bildirildi.

Adı açıklanmayan bir güvenlik yetkilisi Rus haber ajansı RİA Rovosti'ye yaptığı açıklamada, dün gece 35 kişinin hayatını kaybetmesine ve 180 kişinin yaralanmasına iki intihar eylemcisinin üzerlerindeki bombaları patlatmalarının neden olduğunu söyledi.

Yetkili, patlamanın şiddetinin 5 kg TNT'ye eşit olduğu terörist saldırıda iki eylemcinin de öldüğünü belirterek, "Bombalar daha büyük zayiata yol açmak için metal parçalarla sarılmış. Bombalar şüpheli bir kadının çantasını açmasının ardından patladı. Bu kadın teröriste patlamadan dolayı kafası kopan bir adam daha eşlik ediyordu. Teröristlerin patlayıcı maddeyi karşılama salonunun ortasına bırakmak istediği, ancak bombaların uzaktan kumandayla veya yanlışlıkla patladığı olasılığını da gözardı edemeyiz" diye konuştu.

Terörist saldırının tamamen Kuzey Kafkasya'daki saldırı yöntemleriyle örtüştüğünü savunan yetkili, "Bu saldırı, 2004 yılında Moskova'da Rijskaya metrosundaki saldırı ve geçen yıl yine Moskova'daki iki metro istasyonuna yapılan bombalı saldırı ile birebir aynı şekilde yapılmış" dedi.

RİA Novosti, polisin, teröristlerin Kuzey Kafkasya'daki radikal İslamcı militanlarla ilintili olabileceği olasılığı üzerinde durduğunu belirterek, olayla ilgili 3 şüphelinin arandığını kaydetti. Bu arada, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e taziye mesajı göndererek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Nazarbayev, "Havaalanında düzenlenen bu terörist saldırıyı duyunca derinden sarsıldım ve şoke oldum" ifadesini kullandı ve yaslı ailelere başsağlığı diledi.

aa

 



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,974 µs