En Sıcak Konular

Piyasaların morali yüksek

25 Ocak 2011 10:13 tsi
Piyasalar yeni güne iyimser başlarken başlayacak FED faiz tolantısı ve enflasyon açıklamaları piyasaların yakından takip edeceği datalar olacak.

Haftaya gergin başlayan piyasalarda ikinci işlem günü daha sakin görünüyor. Euro Bölgesi’nde imalat sanayi PMI endeksi gerilerken, hizmet sektörü endeksi arttı ve bileşik endeksteki güçlenme eğilimi sürdü.

ABD’de bu hafta içinde açıklanacak önemli veriler ve bilançolar beklenirken, borsalar yükseldi. Dow Jones endeksi, 2008 yılı Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD’deki güçlü kapanışın ardından Asya borsalarında bu sabah genelde yükseliş var. Asya borsaları, günü yükselişle tamamladı. Japonya'da Tokyo Borsasının temel göstergesi Nikkei Endeksi, düne göre, yüzde 1,15 artarak 10.464,40 puan oldu. Hong Kong'da borsa yüzde 0,36, Tayvan'da yüzde 0,49, Güney Kore'de yüzde 0,22 değer kazanırken, Çin'de yüzde 0,53 geriledi. Öte yandan, Avustralya, Yeni Zelanda, Tayland, Endonezya, Hindistan, Singapur ve Malezya'da da borsa değer kaybetti.

Yurtiçinde ise Merkez Bankası zorunlu karşılıkları 1-4 puan arasında beklenenden daha fazla artırdı. Böylece, Banka’nın politika bileşiminin sıkılaştırıcı yönde olduğuna dair güçlü bir sinyal verildi. Gösterge tahvil faizi bu açıklama sonrasında % 7.6’ya hafif gevşedi.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz bugün saat 10:00’da Enflasyon Raporu’nu tanıtmak üzere bir basın toplantısı düzenleyecek. Banka, enflasyonun bu yılı hedefle uyumlu bir seviyede bitirmesini bekliyor.

Bankalararası piyasada satışta dolar kotasyonları en düşük 1,5600 lira, en yüksek 1,5650 lira seviyesinde bulunuyor. Dolar kotasyonları saat 09.05 itibariyle alışta en düşük 1,5540 lira, en yüksek 1,5580 lira, satışta en düşük 1,5600 lira, en yüksek 1,5650 lira seviyesinde işlem görüyor.

Bu arada, diğer gelişmekte olan ülkelerin hali hazırda faiz artırım sürecinde oldukları izleniyor. Son olarak, Macaristan, Hindistan ve İsrail faizleri beklendiği gibi 25 baz puan artırdılar. Diğer yandan, IMF de 2011 için küresel büyüme tahminini 0.2 puan artırarak % 4.4’e yükseltti.

Bugün ABD’de Case Schiller konut fiyat endeksi (16:00, beklenti: yıllık -1.3%) ve Tüketici Güven Endeksi (17:00, beklenti: 54.3) izlenecek. Ayrıca, Johnson&Johnson (hisse başına 1.03 dolar kar) ve Yahoo (hisse başına 0.22 dolar kar) bilanço açıklayacak önemli şirketler arasındadır.

bugün



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs