En Sıcak Konular

Davos’ta Babacan kuyruğu

25 Ocak 2011 08:31 tsi
Davos’ta Babacan kuyruğu  

Türkiye şimdiden bu yılki Davos Zirvesi’nin yıldızı oldu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan zirveye katılacağını açıklayınca moderatörler peşine düştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘one minute çıkışının’ ardından geçtiğimiz yıl Türkiye’nin katılmadığı Davos toplantılarına, Babacan damgasını vuracak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan’ın toplantıya katılacağını bildirmesinin ardından, moderatörlerden ve televizyonlardan çok sayıda ‘bize konuşun’ talebi geldi. Babacan’ın ekibi, şimdi gelen davetleri değerlendirmeye aldı.

SADECE YILMAZ KATILMIŞTI

Davos Zirvesi olarak bilinen Dünya Ekonomik Forumu’nun 41’inci yıllık toplantısı yarın başlıyor. Toplantı 30 Ocak’a kadar sürecek. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, önceki yıl gerçekleşen zirvede, ‘one minute çıkışı’ nedeniyle geçtiğimiz yıl zirveye hükümetten kimse katılmamıştı. Toplantıda, Türkiye’yi sadece Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz temsil etmişti. Bu yıl ise, hükümetten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın zirveye katılması kesinleşti. Babacan, son dakika değişikliği olmazsa çarşamba günü Davos’a gidecek. Haftasonu da Türkiye’ye dönecek.

TÜRKİYE’YE YOĞUN İLGİ

Babacan’ın, Davos’a katılacağının açıklanmasının ardından, zirve çerçevesinde yapılacak oturumlardan Babacan’a çok sayıda ‘bizim oturuma katılın’ talebi geldiği öğrenildi. “Yeni Gerçek İçin Paylaşılan Normlar” temasıyla toplanacak Davos Zirvesi’nde, ağırlıklı olarak küresel kriz sonrasında alınan tedbirler ve yeni dönemde ortaya çıkabilecek krizler ele alınacak. Babacan’ın da Türkiye’nin küresel krizden çıkışı konusunda katılımcılara bilgi vermesi bekleniyor. Moderatörlerin yanı sıra, yabancı televizyon kanallarından da Babacan ile Davos’ta röportaj yapmak için yoğun başvuru olduğu bildirildi. Babacan’ın yakın çalışma arkadaşlarının, Davos toplantıları için gelen talepleri değerlendirdiği ve bu talepleri eleyecekleri kaydedildi.

ŞİMŞEK’İN DURUMU BELLİ DEĞİL

Torba Yasa Tasarısı olarak bilinen vergi ve prim alacaklarına ödeme kolaylığı getiren yasa tasarısının TBMM’deki görüşmelerinin, Davos’a katılımları etkilediği bildirildi. Bu nedenle daha önce toplantıya katılacağı açıklanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Davos’a görüşmeler nedeniyle gitmeyebileceği kaydedildi. Yine toplantıya katılması kesin gözüyle bakılan Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı’nın da tasarı görüşmeleri nedeniyle ziyareti askıya aldığı kaydedildi. Zirveye 35’i devlet veya hükümet başkanı olmak üzere yaklaşık 2 bin 500 kişi katılacak.

star



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs