En Sıcak Konular

Polisten skandal tutanak

23 Ocak 2011 16:38 tsi
İki kız kardeşin yaralanmasına neden olan üniversiteli gencin serbest kalmasını sağlayan polis krokisi düzmece çıktı.

Kadıköy'de aracıyla çarptığı iki kız kardeşin yaralanmasına neden olan üniversiteli gencin serbest kalmasını sağlayan polis krokisini yalanlayan görüntüler ortaya çıktı. Kaza anının bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirlendi.

Kaza, 26 Aralık 2010 günü Kayışdağı Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Küçükbakkalköy'deki evlerine dönmeye çalışan Hafize (19) ve Kadriye Başkaya (17) kardeşlere, Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ender Zini'nin kullandığı otomobil çarptı. Kaza sonrası iki kardeş yaralanırken, sürücü gözaltına alındı. İki kardeş kazanın trafik ışıklarının da bulunduğu yaya geçidinde meydana geldiği yönünde ifade verdi. Üniversiteli sürücü ise kazanın, yaya geçidinden ileride olduğunu öne sürdü. Trafik polisleri, kazanın trafik ışıklarının 30 metre uzağında olduğu yönünde tutanak tuttu. Her iki tarafın da kusurlu olduğunun belirtildiği tutanakla birlikte kazaya ilişkin kroki çizildi. Olay sonrası gözaltına alınan sürücü, aynı yönde ifade vererek serbest kaldı. Ancak yaralı iki kız kardeş, kazanın trafik ışıkları önünde olduğu konusunda ısrar etti. İki kız kardeşin babaları Muzaffer Başkaya ile avukatları Turgay Özcan, olayla ilgili görgü tanığı ararken, olay yerindeki MOBESE'nin arızalı olduğu belirtildi. Ailenin aramaları sonucu çarpma anını kaydeden güvenlik kamera kayıtları bulundu. Güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği kazanın, yaya geçidinin üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Ailenin avukatı Turgay Özcan, "Biz bu bölgede MOBESE kayıtları var mı diye araştırma yaptık. Müvekkillerimin babası bir araştırma yaptı. Bu bölgede bir işyeri güvenlik kamerasını tespit etti ve görüntüler incelendiğinde polisin tutmuş olduğu tutanakla kazanın oluş biçiminin çok farklı olduğu gözüktü" dedi.



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs