En Sıcak Konular

Erdoğan, 2023 hedeflerini açıkladı

23 Ocak 2011 15:31 tsi
Erdoğan, 2023 hedeflerini açıkladı '2023'e kadar...''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arena Salonu'nda düzenlenen 'Türkiye 2023'e Yürüyor, Ankara AK Parti'de buluşuyor' programında 2023 hedeflerini açıkladı.

İşte Başbakan'ın açıkladığı hedeflerden satırbaşları:

- Türkiye bölgenin en ileri demokratik standartlarına kavuşacak

- 2023'e kadar en az 3 nükleer enerji santralitamamlanmış olacak

- Türkiye'yi üç kıtanın üretim ve lojistik merkezi haline getireceğiz

- 15 bin kilometre daha bölünmüş yol yapacağız.

- Kendi uçağımızı, kendi otomobilimizi, kendi insansız hava aracımızı üretebilir hale geleceğiz.

- Demiryolu ağımızı iki katına çıkartacağız. Yüksek hızlı tren ağını genişleteceğiz

- İşsizlik oranını yüzde 5'lere çekeceğiz.

- Sağlık sistemimi,z herkesi kapsayacak.

- 2014 yılında hedefimiz 1 tirilyon dolarlık gayri safi milli hasıla

***

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın Kılıçdaroğlu sende zerre kadar ülkeseverlik varsa, vatanseverlik varsa kış oyunlarının açılışına gel. Kar var mı, yok mu gör'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, ''Türkiye 2023'e yürüyor, Ankara AK Parti'de Buluşuyor'' programında yaptığı konuşmada, Erzurum'un 27 Ocak Perşembe günü kış oyunlarına hazırlandığını anımsatarak, ''Sayın Kılıçdaroğlu sende zerre kadar ülke severlik varsa, vatanseverlik varsa kış oyunlarının açılışına gel. Kar var mı, yok mu gör'' dedi.

Erdoğan, ''Onlar laf üretiyor biz iş üretiyoruz. Hemen oradan vatandaşın birisi kalktı, 'CHP'nin kaybolan o 1 trilyonu ne oldu Sayın Kılıçdaroğlu? Kaybedenleri açıklamadınız' diyor. Bunlar bu. Bunlar hazineyi doldurup ellerine verin, inanın hemen arkasından hazine boşalır. Çünkü geçmişleri böyle. Hep dolu aldılar arkadan boşalttılar. Onun için de benim milletim bunu iyi biliyor. İyi bildiği için de milletim hiçbir zaman bu CHP zihniyetine, bu ülkede tek başına iktidar yolunu açmadı'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, milli birlik, kardeşlik sürecinin adım adım hedefe ilerlediğini gördüklerini belirterek, dinsel milliyetçilik yapmayacaklarını ifade etti.

Bu ülkenin yüzde 99'unun Müslüman olduğunun söylendiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bunu tabii neye göre ölçüyorlar, biçiyorlar bilemiyorum. Ama mezhebi olarak farklılıklar var. Sünnisi, Alevisi vesairesi... Ama ülkemizde az da olsa Musevisi, Hristiyanı var vesaire.. Hepsinin de inancı bizim güvencemiz altındadır. Ayırım asla yapamayız. Böyle bir hakkımız yok. Bu güvence altında biz bu ülkede bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Bu yola böyle gireceğiz. Hiçbir Sünni'nin Alevi'ye, Alevi'nin Sünniye tahakküm etmesi düşünülemez. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Biz bunu baştan beri savunduk ama birileri hedef saptırma gayreti içerisine girebilirler. Biz diyoruz ki 'Bizim işimiz var. Emirolunduğu gibi dost doğru ol' diyoruz yola devam ediyoruz.''

***

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terör örgütü kalkınmadan rahatsız oluyor ki eylem yapıyor, terör örgütü oraya yaptığımız hizmetlerden rahatsız oluyor ki insanları tahrik ediyor, terör örgütü okullardan, yollardan, hastanelerden korkuyor ki insanların açılış törenlerine gitmesine engelliyor. Belli ki terör örgütü istismar zemininin artık kaybolup gittiğini görüyor. Onun için de kardeşliği, kaynaşmayı, dayanışmayı engellemenin mücadelesi içine giriyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, ''Türkiye 2023'e yürüyor, Ankara AK Parti'de Buluşuyor'' programında yaptığı konuşmasında, Hacı Bektaş Veli'nin ''Sevgi muhabbeti kaynar yanan ocağımızda / Bülbüller şevkle gelir, gül açar bağımızda / Hırslar, kinler yok olur aşk meydanımızda / Arslanla, ceylan dosttur kucağımızda'' dizelerini anımsattı.

''İşte biz buyuz. Biz her rengi ile Türkiye'yiz, biz Anadolu'yuz, biz Trakya'yız. Türkiye'nin tamamını aşkla, sevgiyle, kardeşlikle kucaklayan yegane parti biziz'' diyen Erdoğan, ''Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değil, bizim partimiz arslanla ceylanın dostça, kardeşçe var olduğu, birbirine saygıyla varlığını sürdürdüğü bir parti AK Parti'' görüşünü dile getirdi.

Partisinin, insana, sadece insan olduğu için değer verdiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

''Biz hiç kimsenin etnik kökenine bakmayız, derisinin rengi ile ilgilenmeyiz. Biz insanları inançlarına mezheplerine göre kategorize etmeyiz. Değil mi ki insandır, değil mi ki candır bizim başımızın üzerinde, bizim yüreğimizin baş köşesinde yeri hazırdır. İşte onun için bugün aramıza katılan, bugün partimize katılan bugün AK Parti heyecanına ortak olan tüm kardeşlerime hoş geldiniz diyorum.

Genel Başkan Yardımcımın ifade ettiği gibi, misafir olarak değil, ev sahipliğine hoş geldiniz diyorum. Çünkü bizler burada hep ev sahibiyiz, bu evde misafir yok ev sahibi var. Eğer misafir olarak gelirlerse o zaman hep gidecekleri günü kollarız. Onun için biz ev sahibi olarak bekliyoruz ki gidecekleri gün olmasın. Medeniyet, istikrar, yeniden büyük Türkiye yolunda bizlerle birlikte yürümeyi seçmiş kardeşlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum.''



Bu haber 1,581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs