En Sıcak Konular

CHP'li Oran: Çağdaş yaşam adına esefle kınıyorum

23 Ocak 2011 13:55 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Hayat içki ve seksten ibaret değil." sözünden dolayı kendisini İzmir ve çağdaş yaşam adına esefle kınadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Denizli programı çerçevesinde bu ile gelen Oran, Karahayıt beldesinde Colossae Otel'de, gazetecilere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Oran, dün İzmir'de Arınç'ın "Hayat içki ve seksten ibaret değil" şeklinde sözlerini kaygı verici bulduğunu ifade etti. Oran, "Sayın Arınç'ın çağdaş yaşamla ilgili algılamaları kaygı verici. Çağdaş yaşam denince Sayın Arınç'ın aklına alkol ve seks geliyor. Bu gerçekten Sayın Arınç'ın iç ruh dünyasını AKP'nin karanlık dünyasını yansıtıyor. Biz 'çağdaş yaşam' denildiği zaman mutlu Türkiye, mutlu bireyler, mutlu toplumu görüyoruz. Çağdaş yaşamın arkasında sanat var, kültür var, insan hakları var, eşitlik, kardeşlik var. Maalesef Sayın Arınç ve AKP ne zaman 'çağdaş yaşam' denilse bunu alkol ve seksle algılandırıyor." dedi.

Arınç'ın bu açıklamasını İzmir'de yapmasının ayrı şanssızlık olduğunu öne süren Oran, "Zaten AK Parti İzmir'le ilgili bundan önceki duygu ve düşüncelerini üzücü bir şekilde açıklamışlardı. Hükümetin sahillerle ilgili vermiş oldukları beyanatlar ortadaydı. İzmir Milli Mücadele için çok önemli bir kent ve bölgeyi takdir etmemiz gerekirken, bu şehre, bölgeye çok ciddi tenkitler, hatta bir takım ismini söylemek istemediğim yakıştırmalar getirilmişti. O yakıştırmaların sonunda bugün de ahlakla, çağdaş yaşamla ters düşen bir yorumda bulunması yüzünden Sayın Arınç'ı, üzüntü, kaygı verici, kendisini hem İzmir adına hem çağdaş yaşam adına esefle kınıyorum." diye konuştu.

Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk markası yerli otomobil üretimine ilişkin TÜSİAD'daki konuşmasına verdiği tepki konusuna da açıklık getirdi. Oran, "Fabrikalar yapılacağına alışveriş merkezleri yapılıyor şehrin göbeğinde. Esnafın, bakkalın da derdi var süper marketlerle. O konuda Sayın Başbakan hatırlarsanız 'Bakkallar birleşsin süper market kursun.' demişti. Başbakan'ın bu çözüm yolları gayri ciddi. Başbakan; iş dünyasına nasıl yatırım yapılması gerektiğini, nasıl teşvikler verilmesi gerektiğini, girişimciliğin nasıl destekleneceğini, yaratıcılığın nasıl destekleneceğini söylemesi gerekirken; iş dünyasının patronlarına 'babalar gibi birleşinler otomobil fabrikası kursunlar, araç üretsinler' diyor. Böyle bir yaklaşımla Türkiye yönetilemez." ifadelerini kullandı.
 
cihan



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,400 µs