En Sıcak Konular

'Muhalefetin işi ayvayla siyaset yapmak'

22 Ocak 2011 18:26 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''Ana muhalefet makamı dilediği gibi ayva yemek, dilediği gibi ayva yedirmek, ayva ile siyaset yapmak değildir. Ana muhalefet makamı, proje üretmek ve çözüm üretmektir, sorunlara çare geliştirmektir'' dedi.

Kılıç, partisinin Mersin İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ''Gençliğin Siyasetteki Yeri'' konulu konferansa katılmak üzere geldiği kentte, parti teşkilatını ziyaret etti.

Ziyarette, siyasi kimliğiyle ikinci kez Mersin'e geldiğini ifade eden Kılıç, bundan sonraki süreçte Mersinlilerle daha sık bir araya gelmeye çalışacağını söyledi.

Daha sonra AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Denizli'de ayva ikram edilmesi üzerine ''Bu ayvayı Recep Bey'e yedireceğiz'' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

''Ben o sözlerini duymadım. Ama ayva yemek, yedirmek üzerinden polemiklerin içerisine giriyorsa, ana muhalefet liderine yakışmayan bir üsluba sahip olduğunu düşünüyorum. Ana muhalefet liderinin polemik yaratan değil, proje üreten bir siyaset anlayışına derhal ulaşması lazım. Ana muhalefet makamı dilediği gibi ayva yemek, dilediği gibi ayva yedirmek, ayva ile siyaset yapmak değildir. Ana muhalefet makamı, proje üretmek ve çözüm üretmektir, sorunlara çare geliştirmektir.

Yerli otomobil üretimiyle ilgili bakış açıları da kendilerinin ayvayı yediğinin baştan göstergesidir. Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları, TUSİAD'ın toplantısı sırasında artık Türkiye'nin de otomobilde bir Türk markası yaratması yönündeydi. Türkiye'nin büyük sermaye grupları, AR-GE faaliyetlerinde yerli otomobil üretmekle ilgili bize kaynak ayırmalıdır. Ve bu, Türkiye'de Türk insanına kazandırılmalıdır.''

Dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın Başbakan Erdoğan'ın yerli otomobil markası yaratmasıyla ilgili olarak, ''Bu olayı yadırgıyorum. Son derece yanlış buluyorum. Başbakan ciddi işlerle uğraşsın'' şeklinde açıklamalar yaptığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

''Şimdi ben bu Genel Başkan Yardımcısına şunu ifade etmek istiyorum, 'Yerli otomobil markası üretmeliyiz' diyen Başbakanı ciddiyete davet edeceğine, ayva yemekle meşgul olan kendi genel başkanını ciddiyete davet etsen, millete de hizmet etmiş olursun. Dolayısıyla fotoğrafı net görebilmek lazım. Başbakanın ufkunu anlamak, CHP'lilerin anlayabileceği bir iş değildir. Başbakanımızın her zaman söylediği bir şey var. 'Bizim yaptıklarımıza bunların hayalleri bile yetişemez.'''

-''DÜĞMEYE BASILDI''-

Türkiye'nin mazisinde ''Devrim'' ve ''Anadol'' gibi otomobil markalarının bulunduğunu hatırlatarak, ''Yüzde 100 yerli bir otomobil üretmek, bir hayal değildir'' diyen Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu uçuk kaçık bir düşünce değildir. Ama 'Zaten biz yapamayız', 'Biz altından kalkamayız', 'Bu milletin bu işlere aklı ermez' diyen CHP zihniyeti yüzünden Türkiye bu gelişmelerin gerisinde kaldı. Ama bugün İnşallah yerli otomobil markasının üretimi için tüm imkanların seferber edilmesi için düğmeye basılmıştır. Bundan kimsenin endişesi olmasın.''

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, İl Başkanı Mekin Merter Salt ve bir grup partili tarafından karşılanan Kılıç, parti binasına girişi sırasında bir bebeği kucağına alarak sevdi. Bebeğin annesine dönerek, ''Bu kaç numara'' diye soran Kılıç, 51 cevabını alınca, ''O zaman sen bizim kahramanımızsın'' diyerek espri yaptı. Anne, soruyu yanlış anladığını ifade edince, ''3. çocuğum'' cevabını alan Kılıç, ''Başbakanımızın önerisine uyuyorsunuz. Ama 51 iyi espriydi'' diye seslendi.

A.A.



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,290 µs