En Sıcak Konular

Arnavutluk karıştı: 4 ölü

21 Ocak 2011 21:30 tsi
Arnavutluk'un başkenti Tiran'da muhalefetin hükümete karşı başbakanlık önünde yaptığı gösterilerde 4 kişi öldü.

Tiran askeri hastanesi yetkililerinden Sami Koceku, bir yerel televizyon kanalında, olayda hayatını kaybeden kişilerden ikisinin ateşli silahla öldürüldüğünü söyledi. Koceku, "İkisi de sivil. Buraya (hastaneye) gelmeden öldükleri anlaşılıyor. Yakın mesafeden, küçük kalibreli silahla ateş edilerek öldürülmüşler" dedi.

Öte yandan çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Cumhurbaşkanı Bamir Topi ile ana muhalefet Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama, sükunet çağrısında bulundular.
 
GÖSTERİCİLER POLİSLE ÇATIŞTI

Önlemlere rağmen başbakanlık binası önünde toplanan protestoculardan bir grup, polise taş, ayakkabı ve molotofkokteyli fırlattı. Olaylar sırasında yaralanan bazı polisler hastaneye kaldırıldı.

Arnavutluk'ta Sosyalist Parti önderliğindeki muhalefet, Başbakan Sali  Berişa'nın yardımcısının yolsuzluk yaptığı iddialarının ardından istifa  etmesinden sonra, erken seçimlere gidilmesi çağrısı yapmıştı.

Sosyalist Parti lideri Edi Rama, taraftarlarından barışçı gösteriler düzenlemelerini istemişti.

Bu arada ABD'nin Tiran Büyükelçiliği, gösterilerin barışçı ve yapıcı olması talebinde bulunarak, politikacıların son günlerdeki "kabul edilemez"  söylemlerini kınadıklarını belirtti.

CUMHURBAŞKANI TOPİ: YENİ YARALARA İHTİYAÇ YOK

Arnavutluk'ta muhalefetteki sol partilerin düzenlediği ve üç kişinin öldüğü gösteriler üzerine sükunet çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Bamir Topi, "ülkemizin yeni yaralara ihtiyacı yok" dedi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, yaptığı açıklamada, “Durumu olağanüstü bir kaygıyla izlemekteyim. Protestoculara sükunet çağrısında bulunuyorum. Halk güvenlik güçlerine yardımcı olmalıdır. Siyasi taraflar ivedi bir şekilde aralarında diyalog kurmalıdır. Arnavutluk'un yeni yaralara ihtiyacı yok" ifadesini kullandı.

Gösterileri düzenleyenler arasında yer alan ana muhalefet Sosyalist Parti’nin Genel Başkanı Edi Rama da sükunet çağrısı yaptı.

Sosyalist Parti Genel Başkanı Rama, düzenlediği basın toplantısında,  “Protestocular provoke edildi” dedi.

Edi, “Provokasyonlar, muhalefetin protestosunu bozdu. Protestoculara sükuneti koruma çağrısında bulunuyorum. Bugün yaratılan durumun sorumlusu hükümettir. Arnavutluk'u derin krizden çıkarmaya yönelik bir çözüm derhal üretilmelidir... Başbakan Sali Berişa yönetimindeki hükümet bütünüyle başarısız”  diye konuştu.

Polis tarafından dağıtılan protestocuların çoğu Başbakanlık binasının önünden uzaklaştı. Bir grup ise bina önünde eylemini sürdürüyor.

aa



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,516 µs