En Sıcak Konular

Arif Doğan'ın üslubuna sert eleştiri

21 Ocak 2011 16:42 tsi
Ergenekon davasının bugün görülen ve taleplerin alındığı duruşmada, bazı sanıklar mahkemeye ambulansla getirilerek ifadesi alınan Arif Doğan'ın üslubunu sert bir dille eleştirdi. Sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi, "Bir Jandarma subayı disiplinli, saygılı o

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasını; CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ile Tansel Çölaşan da izleyici olarak katılarak avukatlara ayrılmış bölümden duruşmayı takip etti.

Duruşmanın talepler bölümünde tutuklu sanık Teğmen Taylan Özgür Kırmızı, Arif Doğan'ın çapraz sorgusu sırasındaki konuşmalarının bir jandarma subayına yakışmadığını söyledi. Kırmızı, "Bir Jandarma subayı disiplinli, saygılı olmalıdır. Konuşmasında küfür ve hakaret içerikli sözlerle insanları rahatsız etmemelidir. Görevdeyken de emekli olduğunda da bu hususlara dikkat etmelidir. Hatta ölene kadar bu vasıfları taşımalıdır. Eğer taşımıyorsa da saygıyı hakedemez. Savunması sırasında cesaret edip de keşke kalkıp söyleseydim." dedi.

Tutuklu sanıklardan Teğmen Mehmet Ali Çelebi de, cep telefonunun emanette bulunduğu sırada açıldığının tespit edildiğini ileri sürdü. Çelebi, 'Hizb-ut Tahrir' üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mahmut Oğuz Kazancı'nın telefon kayıtlarının da kendisine yüklendiğini iddia etti.

Dosyaya gelen HTS kayıtlarına göre telefonun bir dakika 23 saniye açık tutulduğunu belirten Çelebi, "Emniyet metrodan baz veriyor. Bir dakika 1 saniyede 140 kayıt transfer edilmiş. Bir subayın telefonuna yasa dışı örgüt sempatizanının numarasını yüklemek kimin işi? Kim subayına böyle bir pusu kurar? Mahkemeden talebim konuşun ve adalet yağdırın bunların mağaralarına." dedi. Çelebi'nin konuşmasının ardından bazı izleyicilerin alkışlaması üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, uyarıda bulunarak, "Burasının duruşma salonu olduğunu unutmayın. Mahkemeyi başka tedbir almaya zorlamayın." şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Mustafa Balbay ise, Hizbullah üyelerinin tahliyelerine değinerek, "Pek çok Hizbullahçı kaçtı diye tutuklamalar yapılmakta. Kaçanların suçlu ya da suçsuz olup olmadıklarını bilmiyorum. Bu sürecin içinden geçmiş biri olarak 'Hizbullahçılar serbest bırakıldı', imajının silinmesi için bu operasyonların yapıldığını düşünüyorum." diye konuştu.

Duruşmaya ambulansla getirilen sanık Arif Doğan'ın sorgusunu hatırlatan sanık Tuncay Özkan da, "İddia makamı bize bu örgütü kabul ettirmeye çalıştı. Gazeteci olarak yazdığım kitaplar hayali örgütlerin adlarıyla dolu. O katiller, cinayetlerini devletin gücünü kullanarak işledi. Katiller aklanmaya çalışılıyor. Bu iddianame AIDS'ten bile daha kötü bir virüsle zehirlenmiştir. Savcılığın mantığı suç ve suçlu yaratmak. Gerçeği aramak değil. Ben 900 faili meçhulün aydınlatılmasını istiyorum. Bu dava üzerinden katillerin aklanması işlemine karşı çıkıyorum." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,790 µs