En Sıcak Konular

Trenle seyahat eden çocuklar, attıkları taşlardan pişman oldu

21 Ocak 2011 15:31 tsi
Mersin ve Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Mavi Umut Treni" projesi ile ilk defa trenle seyahat eden çocuklar attıkları taşlardan pişman oldu.

 Geziden önce trene taş attığını belirten 2 çocuk, gezi sonrasında bir daha taş atmayacaklarına söz verdi. Arkadaşlarına da trene taşlamayın mesajı gönderen çocuklar, "Çünkü trenin içindeki bizim annemiz ve babamız veya kardeşimiz olabilir." diye konuştu.

Mersin ve Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri çocukların suça bulaşmasını engellemek, atılan taşlar nedeniyle trenlerde oluşan milyonlarca liralık zararın yanı sıra yaralanmaların da önüne geçmek için tren hattı çevresinde oturan çocuklar için "Mavi Umut Treni" projesini hayata geçirdi.

Projeye tren hattı çevresinde oturan ve hiç trene binmemiş büyüme ve gelişme çağında her türlü istismara açık 12-15 yaş grubundaki çocuklar dahil edildi. Bu kapsamda dün Mersin'den gelen çocuklar Adana'yı gezerken, bu gün de Adana'dan çok sayıda çocuk Mersin'e geldi. Çocuklar Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner ve daha önce Adana'ya giden çocuklar tarafından tren garında karşılandı. Arkadaşları ile birlikte otobüslere binen çocuklar, Mersin'in tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, amaçlarının çocuklarımızın hep dışarıdan gördükleri trenin içini göstermek ve onları seyahat ettirmelerini sağlamak ve Mersinli çocuklarla kaynaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Bu şekilde çocukların çeşitli suçlara bulaşmalarını engellerken çeşitli güçlerin emri altına girmelerinin önüne geçmeyi hedeflediklerini anlatan Güner, "Bu gezilerden sonra çocuklardan aldığımız geri dönüşümlerde bunların etkisini görüyoruz. Geçenlerden Pozantı ve Konya'ya götürdüğümüz çocuklarımız meydana gelen suçu gördüklerinde hem kendilerini suçtan uzak tuttuklarına hem de arkadaşlarını suçtan uzak tutmak için çalışmalar yaptıklarına şahit olduk." diye konuştu.

Çarşamba günü Mersin'deki tren hattı çevresinde oturan çocukları Adana'ya götürüp gezdirdikleri ifade eden Güner, bu gün de Adana'daki tren hattı çevresindeki çocukların Mersin'e geldiğini söyledi.

Çocuklardan Mehmet Ş. ise bu geziden önce kendisinin de trene taş attığını ancak geziden sonra fikrinin değiştiğini söyledi. Artık trenlere taş atmayacağını belirten Mehmet Ş. "Bütün çocuklar trene taş atıyor. Çocukların trene taş atmasını istemiyorum. Hatta trene taş atanların engellenmesini istiyorum. Çünkü trenin içindeki sizin anneniz, babanız olabilir. Artık kimse treni taşlamasın." şeklinde konuştu. Adana'dan gelen çocuklardan Cemal Y, ise "Adana ve Mersinli çocuklar birlik olduk. Çevredeki insanların polisi ya da askeri taşlamasını istemiyorum. O hataya ben de düştüm. Bende yemin ettim. Artık o hataya düşmeyeceğim. Trenin içinde annemiz babamızda olabilir." ifadesini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs