En Sıcak Konular

Erdoğan'dan müthiş tahmin

21 Ocak 2011 14:35 tsi
Erdoğan'dan müthiş tahmin
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ardahan’daki toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasında 2023 yılı Türkiye ekonomisi ile ilgili çarpıcı bir tahminde bulundu. Erdoğan, " Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yaptığımız ve başlattığımız ulaştırma projeleriyle Ardahan'ı gerçek anlamda, tam manasıyla Kafkasya'ya açılan kapı haline getiriyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ardahan'da PTT Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, törendeki konuşmasına, "serhat şehri Ardahan'ı, güneşin üşüdüğü yer Ardahan'ı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kafkaslara açılan kapısı Ardahan'ı, tüm Ardahanlı kardeşlerimi sevgiyle, saygıyla, en kalbi duygularımla selamlıyorum" sözleriyle başladı.

Önceki gün Posof'ta meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten Başbakan Erdoğan, ayaza, soğuğa rağmen alanı dolduran Ardahanlılara teşekkür etti. Ardahan'ın bugün tarihi günlerinden birini yaşadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ardahan bugün, bir toplu açılış töreniyle tam 27 kalem eser ve hizmetle buluşuyor. Ardahan Merkez'de 16 derslikli bir liseyi, 100 kişilik öğrenci pansiyonu ile birlikte tamamladık, bugün resmi açılışını yapıyoruz. Ardahan'a kazandırdığımız Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, 300 kişilik yurt ve kapalı spor salonuyla birlikte resmi açılışını yine bugün yapıyoruz. Karagöl Mahallesi'nde Ardahan Lisesi'ne bir kapalı spor salonu yaptık, açılışını buradan yapıyoruz. Ardahan Merkez'de, Göle'de, Damal'da, köylerimize varıncaya kadar yeni derslikler, yeni pansiyonlar inşa ettik, okullarımıza ek binalar yaptık, onların da açılışını buradan yapıyoruz.

Ardahan Merkez'deki 500 kişilik öğrenci yurdumuz da tamamlandı. Onun da açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Ardahan'ın çocuklarına, gençlerine, eğitim boyutuyla yaptığımız tüm bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere emeği geçenleri tebrik ediyorum. Açılışlarımız bundan ibaret değil... Ardahan Belediyemiz, 2 milyon liralık bir yatırım bedeliyle kaldırımları düzenledi, şehir içi yolları elden geçirdi. Bugün Ardahan Belediyemizin bu hizmetlerini de resmi olarak açıyoruz. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından inşa edilen 3 menfez ve 2 köprüyü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından inşa edilen 57 konutu, Merkez Hükümet Konağı binasını, Merkez Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasını, Vilayetler Hizmet Götürme Birliği'nin 100 kişilik öğrenci yurdunu;, Hanak İlçesi Kaymakamlık binasını, Emniyet Müdürlüğü MOBESE projesini ve KÖYDES Projelerini de yine bu toplu açılış töreniyle Ardahan'ın hizmetine sunuyoruz.

TELEKOM ve TEDAŞ'ın hizmet binaları tamamlandı, onların da açılışını bugün yapıyoruz. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz, Ardahan'da 5 önemli hizmeti tamamladı. Merkez'de ve Göle'de 5 taşkın koruma projesi, özellikle Kura Nehri Taşkın Koruma Projesi'nin resmi açılışını da bugün buradan yapıyoruz. Ardahan'a kazandırdığımız bu 27 kalem eserin, bu 27 hizmetin hayırlı olmasını diliyorum."

TARIMKÖY PROJESİ

Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan eser ve hizmetlerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ardahan'ın, yaklaşık 19 yıl önce, 27 Mayıs 1992 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 75. ili olduğunu hatırlatan Erdoğan, alanda bulunan vatandaşlara seslenerek, "Ardahan'a 75 numaralı plakayı vermenin ötesinde, bize gelinceye kadar, bu şehrimize herhangi bir hizmet yapıldı mı" diye sordu.

Vatandaşlardan "hayır" yanıtı alan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Şimdi birileri çıkıyor, benim Ardahanlı kardeşimi istismar etmek için, Ardahan'a yapılan hizmetleri örtmek istiyor. Biz geldiğimizde, 2002 yılında Ardahan'da bölünmüş yol uzunluğu neydi biliyor musunuz? 'Sıfır' kilometre... Ardahan'da hiç bölünmüş yol yoktu. Şu anda Ardahan'da 31 kilometre bölünmüş yol var. Ardahan'ın Artvin, Erzurum ve Kars'la duble yol bağlantılarını da inşallah bitireceğiz.

Yaptığımız ve başlattığımız ulaştırma projeleriyle Ardahan'ı gerçek anlamda, tam manasıyla Kafkasya'ya açılan kapı haline getiriyoruz. Bir müjde veriyorum size; Ardahan–Çıldır Demiryolu Projesini hazırladık. Ardahan'ı böylece Bakü-Tiflis-Kars Demiryoluna bağlayarak, Ardahan'ın Gürcistan ve Azerbaycan'la, doğuyla olduğu kadar batıyla da bağlantısını kuruyoruz. Eğitimde de yine aynı şekilde Ardahan'a en büyük yatırımları gerçekleştirdik. 8 yılda 400 yeni derslik yaptık, 2 bin 517 adet bilgisayarı okullarımıza gönderdik. 2008 yılında, burada, Ardahan Üniversitemizi kurduk. 2009 yılında 228 ve 458 öğrenci kapasiteli iki yurt açtık. Fiziki imkanlar olarak Ardahan'ın şu anda bir sorunu yok. Öğretmen noktasında, öğretmeni gönderiyoruz, geldikten sonra yasalardaki boşluktan istifade ederek hemen batıya gidiyor. Onun da çözümünü bulacağız. Sağlıkta yine Ardahan'a büyük yatırımlarımız oldu. 8 yılda Ardahan'da sağlık için 35 milyon Türk Lirası harcama yaptık.

Merkez Devlet Hastanesinin inşaatına devam ediyoruz. Diyaliz cihazı sayısını 6'dan 13'e çıkardık; muayene odası sayısını 8'den 30'a çıkardık, acil yardım istasyon sayısını 1'den 6'ya çıkardık. Konut da aynı şekilde... Ardahan'da 228 konutu bitirdik, hak sahiplerine teslim ettik. 927 konutun inşası devam ediyor. Ardahan'da, Yenimahalle, Atatürk Mahallesi ve Halil Efendi Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Buraları, 'Tarımköy Projesi' şeklinde inşallah modern, yaşanabilir konutlara kavuşturacağız. Toplamda bin 412 konut ile 300 'Tarımköy' konutu inşa ediyoruz. Belediyemiz ve TOKİ bu noktada çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu konuda da söylentilere, dedikodulara kimse kulak asmasın. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyecek, tam tersine buralardaki kardeşlerimize daha sağlıklı konutlar üreteceğiz."

HANİ, BİR KUYRUKTA BEKLERKEN, BİRİLERİ ARKADAN GELİP ARAYA GİRİNCE, 'KAYNAK YAPTI' DERLER YA... BU BEYEFENDİ DE SİYASETE DIŞARDAN BÖYLE KAYNAK YAPARAK GELDİ, GENEL BAŞKAN OLDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri çıkıyor, kendi şahsına, kendi ismine keramet izafe ediyor. 'Kaynak benim' diyor... Hani, bir kuyrukta beklerken, birileri arkadan gelip araya girince 'kaynak yaptı' derler ya... Bu beyefendi de siyasete dışardan böyle kaynak yaparak geldi, genel başkan oldu. Şimdi hızını alamadı, Türkiye'nin bütün ekonomik meselelerini de kendi ismiyle maşallah kendince çözüyor" dedi.

 Başbakan Erdoğan, Ardahan'da PTT Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılık şehri olduğuna dikkati çektiği Ardahan'da 2003-2010 yılları arasında çiftçilere toplam 132 milyon Türk Lirası tarımsal destek verdiklerini ifade etti. 2002 yılında, Ardahan'da sadece 200 bin Türk Lirası hayvancılık desteği verildiğini, AK Parti hükümetinin ise 2010 yılında 50 kat artışla 10 milyon Türk Lirası hayvancılık desteği verdiğini hatırlatan Erdoğan, toplamda 8 yılda Ardahan'a verilen hayvancılık desteği miktarının 58 milyon Türk Lirası olduğunu bildirdi.

Vatandaşlardan hayvanlarını aracılar yerine Et ve Balık Kurumuna vermelerini isteyen Erdoğan, hayvancıların zor şartlar nedeniyle elinden hayvanı çıkardığını anlattı ve ET ve Balık Kurumu'nun bundan sonra hayvancılarla doğrudan irtibat kurarak hayvanlarını satın alacağını belirtti.

DSİ eliyle, aynı şekilde Ardahan'a büyük yatırımlar yaptıklarına işaret eden Erdoğan, Kura nehriyle ilgili tartışmaları ve Ardahan'da bu konuda yapılan istismar girişimlerini de bildiğini söyledi ve Kura nehri ve yan kolları üzerinde, kurulu gücü 703 Megawatt, yıllık enerji üretim kapasitesi 1 milyar 86 milyon kilowattsaat olan projeler geliştirdiklerini dile getirdi.

Bu projelerden Köroğlu Barajı, Kotanlı Barajı, Kayabeyi Barajı ve HES'ler ile 5 adet nehir santralinin inşaatına özel sektörce başlandığını hatırlatan Erdoğan, bu projelerin Ardahan'a güç katacağını, Ardahan'ın gelişmesine, büyümesine, özellikle de işsizlik sorununa çare üreteceğini vurguladı. Kura nehrinin Çoruh nehrine bağlantısının da aynı şekilde istismar edildiğini belirten Erdoğan, Kura nehriyle ilgili şu anda bir karara varmadıklarını ifade etti. İki alternatif üzerinde çalıştıklarını bildiren Başbakan Erdoğan, her iki alternatifin de Ardahan'a, Ardahanlılara hizmet edeceğini söyledi.

Vatandaşların bundan hiç şüphesi ve endişesi olmaması gerektiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Şunu unutmayın; biz hizmet üretiriz, biz eser üretiriz, biz şehirlerimiz için, köylerimiz için çare üretiriz. Ama birileri de sadece ve sadece dedikodu üretir; sadece ve sadece iftira üretir, yalan üretir... Türkiye genelinde biz bunu nasıl yaşıyorsak işte Ardahan'da da aynısını yaşıyor, aynısını görüyoruz. Ardahanlıların çok güzel bir sözü var; 'cığıza, cur bahane'... Yani kişi oyunu bozmaya, mızıkçılık etmeye niyetliyse her türlü bahaneyi bulur... İşte bunlar böyle... Bunların Ardahan'da gösterecekleri tek bir eserleri yoktur.

Bunların 1992'den beri Ardahan'a kazandırdıkları bir eserleri, bir hizmetleri yoktur. Ama oyun bozmak için, hizmetleri engellemek için de ellerinden geleni yaparlar. Bunların ne Ardahan ne Türkiye için tek bir projeleri, geleceğe ilişkin hiçbir vizyonları yoktur. Ama var olan projeleri, var olan planları bozmak için de her yola başvururlar. Bunların işi hiçbir zaman yapmak olmadı. Bunlar ne zaman geldiyse bozmakla ilgilendiler. Hani, Ardahanlılar der ya; 'ağustosta suya girseler, balta kesmez buz olur'... Ne zaman iktidara ortak oldularsa, ne zaman iktidarın bir ucundan tuttularsa, geçmişe bakın, o zaman Türkiye ekonomik krizlere maruz kaldı, diz boyu yoksulluğa, yolsuzluğa maruz kaldı.

Türkiye benzin kuyruklarını, margarin kuyruklarını, gazyağı, kıyma kuyruklarını bunların dönemlerinde gördü. Türkiye bunların dönemlerinde 5 cent'e muhtaç hale geldi. Türkiye'de hazine ne zaman dolduysa, faizler, enflasyon ne zaman düştüyse, bunlar geldiler, hazineyi boşalttılar, faizleri, enflasyonu tarihinin en yüksek seviyelerine çıkardılar."

Halktan, "yapanla bozanı birbirinden ayırmasını, hizmet üretenle, iftira üreteni birbirinden ayırmasını, vizyonu, ufku, planı, projesi olanla bol keseden dağıtanı, popülizm yapanı birbirinden ayırmasını" isteyen Başbakan Erdoğan, "Birileri çıkıyor, kendi şahsına, kendi ismine keramet izafe ediyor. 'Kaynak benim' diyor... Hani, bir kuyrukta beklerken, birileri arkadan gelip araya girince, 'kaynak yaptı' derler ya... Bu beyefendi de siyasete dışardan böyle kaynak yaparak geldi, genel başkan oldu. Şimdi hızını alamadı, Türkiye'nin bütün ekonomik meselelerini de kendi ismiyle maşallah kendince çözüyor. Anadolu'da, hiçbir işe yaramayan buluşlar için bir benzetme yapılır, eskiler bunu çok iyi bilir. 'Con Ahmet'in devri daim makinesi' derler. Bunların ekonomiye buldukları kaynak da işte tıpkı 'Con Ahmet'in devri daim makinesi'ne benziyor..." dedi. (AA)



Bu haber 2,004 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs