En Sıcak Konular

Uluslararası Af Örgütünden açıklama

21 Ocak 2011 14:21 tsi
Tunus hükümetinin, bütün siyasi mahkumlar için genel af çıkarılmasını kabul ettiği bilgisi üzerine Uluslararası Af Örgütünden tersi açıklama geldi.

Tunus hükümetinin, genel af çıkarılmasını kabul ettiği bilgisi üzerine Uluslararası Af Örgütünden tersi açıklama geldi. Örgüt, bu affın aslında Genel Af olmadığı ve 'Ennahda' nın af kapsamına sokulmayacağını açıkladı.

Bilindiği gibi bu sabah Tunus'tan gelen haberler dikta döneminde mahkum edilen bütün siyasi hareketlerin affedilmesi yönünde Genel Af çıktığını aktarıyordu. Bu bilginin dünyada bir çok medya unsurunda yer almasının ardından konu ile ilgili açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü, affın bu hareketlerin tamamını kapsamadığı ve İslami duruşu benimseyen Ennahda ve lider Raşid El Gannuşi’nin affedilmeyeceğini ve ülkesine dönemeyeceğini açıkladı.

Sabah saatlerinde ise Gençlik Bakanı Muhammed Alouluo da toplantıda affın yanı sıra tüm yasaklı siyasi partiler ve hareketlerin tanınmasının kararlaştırıldığını ifade etmiş "Hükümetin yasakları kaldırma kararının İslami Ennahda (Uyanış) hareketi gibi siyasi grupları kapsayıp kapsamadığı" yönündeki soru üzerine de "Bütün siyasi hareketleri tanıyoruz" demişti.

Tunus Hükümeti’nin açıklamalarını yalanlayan Uluslararası Af Örgütü yaptığı açıklamada, Tunus Hükümeti’nin Nahda mensubu mahkumlara af getirmediğini bu nedenle de affın tüm siyahi mahkumları kapsamadığını belirtti.
 
Raşid El Gannuşi liderliğindeki En Nahta Hareketi'nin Tunus’un en güçlü siyasi hareketi olduğu biliniyor. İngiltere’de sürgünde bulunan Raşid El Gannuşi’nin Tunus’a dönmesi durumunda tutuklanabileceğini belirten Başbakan Muhammed Gannuşi, “Nahta lideri bir süre daha dönmemelidir” dedi.

Konunun Tunus Hükümetinden gelecek yeni açıklama ile netleşmesi bekleniyor.

 



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs