En Sıcak Konular

Kapusuz: CHP, kendi istediği gibi bir yargılama istiyor

21 Ocak 2011 14:19 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''CHP'nin bir hastalığı var. Kendi kontrolünde, kendi istediği gibi bir yargı ve yargılama süreci istiyor. Yargıya kendisinin müdahale etmesini bir hak gibi görüyor'' dedi.

Kapusuz, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen, ''İl Halkla İlişkiler Başkanları Toplantısı''nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukuk devletlerinde keyfiliğe yer olmadığını söyledi.

Hukuk devletinde ayrıca, yargının bağımsızlığının sınırsız bir yetki ve özgürlük anlamına gelmediğini belirten Kapusuz, ''Bizim yargımız maalesef son günlerdeki bazı kararlarıyla, tartışılan yönleriyle masaya yatırıldığında bazı hastalıkların depreştiği, bazı yanlışlıkların yapıldığı bir süreç yaşanmaktadır'' diye konuştu.

Danıştay'ın ALES kılavuzuna ilişkin kararını eleştiren Kapusuz, yargıda bir erozyon varsa bunu hızlı şekilde durdurmanın herkesin görevi olduğunu ifade etti.

CHP'nin bazı davalarda yargılama sürecine müdahale ettiğini ve yargının verdiği bazı kararlardan dolayı da AK Parti'yi suçladığını öne süren Kapusuz, şöyle devam etti:

''CHP'nin bir hastalığı var. Kendi kontrolünde, kendi istediği gibi bir yargı ve yargılama süreci istiyor. Yargıya kendisinin müdahale etmesini bir hak gibi görüyor. Çünkü adaletin terazisi adeta kendileri gibi kabul ediyorlar. Yok böyle bir şey. Biz yargının hukuka uygun hareket etmesini, kamu vicdanını yaralamamasını çok önemsiyoruz.''

Yargıçların kararlarını ''Yüce Türk Milleti adına'' verdiklerini vurgulayan Kapusuz, yargıçların adına karar verdiği milletin vicdanını kanatmaması, hak ve özgürlüklere set çekmemesi gerektiğini söyledi.

Danıştay'ın ALES kılavuzu ile ilgili kararını, Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası'nın (Eğitim-İş) başvurusu üzerine aldığını hatırlatan Kapusuz, ''Öyle anlaşılıyor ki, bazı kurumlar arasında temel hak ve özgürlükleri engelleme noktasında etkin bir işbirliği var, adeta bunlar organize çalışıyorlar. Bütün dünyada sivil toplum kuruluşlarının görevi özgürlük alanlarını genişletmek, yargının görevi ise adaleti tesis etmektir'' diye konuştu.

AK Parti'nin adaletin tesisi ve hızlı adalet ortaya çıkması için bütün ihtiyaçları karşılama noktasında çaba ve gayretlerinin devam ettiğini belirten Kapusuz, ''Toplumumuzda büyük beklentiler söz konusu. Yapısal problemlerimizden çözülenler var, çözülmesi gerekli olanlar var. Buna bağlı olarak Anayasamızda ciddi değişikliklerin yapılması mecburiyeti var. İşte bunu gerçekleştirecek olan, güven ve istikrarın devamıdır'' dedi.

-SEÇİME YÖNELİK ÇALIŞMA-

Türkiye'de seçim atmosferine girildiğini de belirten Kapusuz, partisinin il halkla ilişkiler başkanlarından seçime yönelik çalışmalarını hızlandırmalarını istedi.

Türkiye'de alışılagelmiş eski siyaset anlayışının son bulduğunu vurgulayan Kapusuz, AK Parti'nin sekiz yıllık iktidarı ile ilkeli, samimi, açık ve dürüst bir siyasetin ortaya çıktığını söyledi.

Bu dönemde Türkiye'de siyasetin aktörlerinin de değiştiğini dile getiren Kapusuz, partisinin gerilimden yana değil, hizmetten yana olduğunu belirtti.

Kapusuz, ''AK Parti, hedeflerini belirledi, geleceğe yöneldi. Türkiye'nin, gelişen yeni dünyanın yeni Türkiye'si olması çabası içindedir'' dedi.

Geleceğe yönelik projeler üretmek zorunda olduklarını belirten Kapusuz, hiçbir alanda ''seçimler var'' diye popülizme yönelmediklerini ve mali disiplinden vazgeçmediklerini vurguladı.

Küresel meselelerde Türkiye'nin meselelerini çok açık bir şekilde ortaya koyduklarını da ifade eden Kapusuz, Türkiye'nin, uluslararası arenada kendi tarihi, coğrafi ve ekonomik gücüne dayanarak yeni bir dış politika vizyonu ortaya koyduğunu söyledi.

AA

 



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,504 µs