En Sıcak Konular

Yıldırım: Gelecek nesiller için çalışıyoruz

21 Ocak 2011 14:10 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, memur statüsünde çalışanların toplu görüşme ile yetinmeyeceğini, bundan sonra toplu sözleşme de yapacaklarını söyledi. Yıldırım, amaçlarının, gelecek nesillere hoş bir sada bırakmak olduğunu kaydetti.

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı bütün genel müdürlüklerin katıldığı Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ve Türkiye Yol-İş Sendikası tarafından düzenlenen 'Toplu İş Sözleşmesi Öncesi Sosyal Diyalog Toplantısı' Antalya Kundu'daki Rixos Lares Otel'de yapıldı. Toplantıya, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve kendisine bağlı kurum müdürleri katıldı.

Yıldırım, 2011'in ilk koordinasyon toplantısını birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti. Yıldırım, kamuda hatırı sayılır örgütlü çalışanı olan bakanlıkların başında Ulaştırma Bakanlığı'nın geldiğini söyledi. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kazmayla kürekle yol yaptığını hatırlatan Yıldırım, "1950 yılında Genel Müdürlüğün kurulmasıyla birlikte makineli yol yapımına başlandı. 1950-1970 yıllarında yol yapımında öncelik erişebilirlik olmuştur. O zaman yolun standardı, kalitesi trafik güvenliğinden ziyade Anadolu'nun dağlarını aşarak insanların birbiriyle buluşmasını sağlamak hedef alınmıştır." dedi.

Otomotiv sanayiindeki gelişmelerle birlikte 1970 yılından itibaren yol yapımında gözle görülür değişiklikler olduğunu kaydeden Yıldırım, "Bugün ise yol yapımında gözetilen en önemli öncelik insanın yaşam kalitesini artırmak, hayatları kolaylaştırmak ve trafik emniyetini sağlayacak şekilde kaliteli yol yapma prensibini sürdürüyoruz. 64 bin kilometrelik yolumuzun her karışında siz değerli Karayollarının emeği var. Kazmayla da kürekle de makineyle de yol yaparken, insanları birbirine kavuşturmanın heyecanını hep yaşadınız." diye konuştu.

Ayrıca, demokrasinin bir öğrenme süreci olduğunu aktaran Yıldırım, son yapılan anayasa değişikliği ile ilgili birçok kesimi ilgilendiren değişiklikler olduğunu ifade etti. Bakan Yıldırım, şunları söyledi: "En son yapılan anayasa değişikliğiyle birçok sosyal kesimi ilgilendiren engellilerden yaşlılara, gazilerden dul yetimlere, memurlardan çalışanlara tutun, adalet sistemimizin iyileştirilmesine varıncaya kadar değişiklikler yapıldı. Örgütlü toplum adına yapılan değişikliği önemsiyorum. Memur statüsünde çalışanlarımız, toplu görüşme yapmakla yetinmeyecek, toplu sözleşme yapabileceklerdir."

'8 YILDA 80 SENEDE YAPILAN HİZMETLERİ YAPTIK'

AK Parti iktidarı döneminde yapılan işlerin 80 senede yapılmadığını ifade eden Bakan Yıldırım, Karayolları'nın yaptıkları hizmetleri sadece Türklerin değil, yurt dışından gelen insanların da büyük bir takdirle karşıladığını belirtti. Yapılan bu hizmetlerin, kendileri için kazançların en büyüğü olduğunu kaydeden Yıldırım, "Gelecek nesillerde hoş bir seda bırakmak için çalışıyoruz." dedi.

Binali Yıldırım, 2009 yılında yaşanan ekonomik krizin diğer ülkelere oranla az hasarla atlatılmasının arkasında ortaya koydukları yatırımlar olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Krizin en şiddetli olduğu zamanda 2 bin kilometrenin üzerinde yolları tamamladık. 400 bine yakın insanımızı, krizin olumsuz etkilerini altında iş sahibi yaptık." şeklinde konuştu.

Toplantıdan iki önemli sonucun çıkarılacağını kaydeden Yıldırım, yöneticilerle çalışanların bir arada olması sebebiyle kaynaşmanın olacağını, 2011'de yapılacakların konuşulacağını, 2010 yılının muhasebesini yapacaklarını belirtti.

Toplantıya katılan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da Avrupa Birliği ülkelerinde güçlü ekonomiler için sosyal diyaloğa büyük önem verdiklerini söyledi. Türkiye'nin yaşadığı sorunlar için ortak akıl oluşturulması gerektiğini ifade eden Kumlu, "Siyasette yaşadığımız kriz dönemlerinin atlatılmasının ön yargısız kurulan diyalogda büyük önemi vardır. Sosyal diyalog çözüm oranlı yaklaşımdır." dedi. Kumlu, 12 Eylül yasalarının değiştirilmesinde, Türk-İş'in her zaman destek vereceğini sözlerine ekledi.

CİHAN




Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,731 µs