En Sıcak Konular

Kimliğini kaybetti hayatı karardı

21 Ocak 2011 13:24 tsi
9 sene önce kimliğini kaybeden adamın hayatı adeta kabusa döndü...

İzmir'de yaşayan Cemal Kaya, 9 sene önce kimliğini kaybedince hayatı adeta kabusa döndü. İddiaya göre kimliğini ele geçiren şahıs Karaman'ın Ermenek ilçesinde bir tecavüz olayına karıştıktan sonra yakalanınca üzerine kendi fotoğrafını yapıştırdığı Cemal Kaya'nın kimliğini kullanmaya devam etti. Y.Y. isimli şahıs cezaevine konulurken sonradan 39 suç daha işlediği ortaya çıkınca işler karıştı. Şu an hakkında gasp, cinayete teşebbüs ve hırsızlık gibi 39 ayrı suç dosyası bulunan İzmirli Cemal Kaya, "İki arabam vardı gelen icralar yüzünden satmak zorunda kaldım. Defalarca işyerimi polis bastı. Farklı tarihlerde yaklaşık 6-7 ay cezaevinde kaldım. Şu an cezaevinde göründüğüm için hiçbir yasal işlem yaptıramıyorum." diye konuştu.

Ailesiyle arasının açıldığını ifade eden Kaya, "Ne yapacağımı şaşırdım. Bu olaylar beni hem maddi hem manevi yönden mahvetti." dedi.

Çiğli ilçesinde mobilyacılık yapan 35 yaşındaki Cemal Kaya, 2002 yılında çalıştığı bir inşaatta cüzdanını kaybetti. Polise başvurarak durumu bildiren ve gazeteye ilan veren Kaya, kendisine yeni bir kimlik çıkarttı. Aradan iki sene geçtikten sonra evlenen Kaya düğününden 15 gün sonra büyük bir şok yaşadı. İşyerine baskın düzenleyen polis ekiplerinden "tecavüz" suçundan dolayı arandığını duyan Cemal Kaya adeta yıkıldı. Emniyete götürülen ve bir süre gözaltında tutulan, Kaya gerçeğin ortaya çıkmasıyla serbest bırakıldı. İddiaya göre Kaya'nın kimliğini çalan Y.Y. isimli şahıs üzerine fotoğrafını yapıştırdığı bu kimlikle hayatını sürdürmeye devam etti. Şahsın Antalya ve Karaman şehirlerinde karıştığı ve aralarında gasp, silahla yaralama, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçların da bulunduğu 39 ayrı olay için polisler İzmirli Cemal Kaya'nın kapısını çalmaya devam etti.

6-7 AY CEZAEVİNDE YATTI

Yaşanan olayların ardından hayatının kabusa dönüştüğünü anlatan iki çocuk babası Kaya, "İşyerime gelen polisler tecavüz suçundan arandığımı söylediğinde bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledim. Ama bu işin hayatımı bu kadar zehir edeceğini tahmin etmemiştim. Daha sonra bir çok suçtan dolayı hayatım karakollarda ve adliyelerde geçti. Farklı tarihlerde girip çıktığım cezaevinde yaklaşık 6-7 ay yattım. Çiğli Asayiş Büro Amirliği'nde bulunan polislerle adeta arkadaş gibi olduk. Kimliğimi çalan şahıs şu an cezaevinde ve halen benim kimliğimi kullanıyor. Cezaevinde karıştığı kavga suçu bile benim sabıkama işleniyor. Ben bu şahsın sonlanan ve devam eden bütün davalarını dilekçeyle şikayet ettim ve dosyanın yeniden görülmesini istedim." diye konuştu.
Yaşadığı semtte insanların kendisine şüpheyle baktığını anlatan Kaya, çevresindeki insanların bir bölümünün hala kendisine inanmadığını ve suçları kendisinin işlediğini anlatan Kaya, sıkıntılarının büyümesinden sonra eşiyle boşanma noktasına geldiklerini ifade etti. Suçların bir kısmından temize çıktığını belirten Kaya şöyle konuştu:

"11 ayrı suçtan daha beraat etmem gerekiyor. Kimliğimi çalan şahıs Antalya Alanya cezaevinde yatıyor. İşlediği suçlarda, adam öldürmeye teşebbüs, yaralama, dolandırıcılık, sahtecilik, gibi bir çok suçtan kaydı var. Ben suçsuzluğumu ispatlamak için elimden geleni yapıyorum." (CİHAN)
 



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs