iyibilgi Ankara " /> iyibilgi Ankara "/>

En Sıcak Konular

Kilise-ajan-Ortodoks-Pınar-Karşıyaka vs...

21 Ocak 2011 12:55 tsi
Kilise-ajan-Ortodoks-Pınar-Karşıyaka vs... Bazen bir haber için iki haberi toplamak gerekir. İki haber iki gazetede ise iş zorlaşır. Teke indirmek görev olabilir... iyibilgi Ankara

Sabah Gazetesi’nde bugün yayınlanan, ‘Yunan ajanı Maglaras kim?’ başlıklı haber ilgi çekse de, biraz kıyıda köşede kalmıştı.

Mealen şunları söylüyordu-ki orijinalini görmektesiniz-“Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas, ülkesinin tarihteki en yıkıcı ekonomik krizi yaşamasına rağmen özel araştırmalar için kesenin ağzını açmıştı.

Bornovas, Türkiye'ye atanmadan önce İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç'ta Türklerden sorumlu siyasi büroların şefliğini yürütmüştü 2008’den bu yana, dini ve kültürel konulardaki girişimleriyle yakın geçmişin en aktif konsolosuydu...

Ücretsiz Yunanca kursları açıyor, Rum Ortodoks kiliseleriyle ilgili yapılan araştırmalar ile yayınlanan bir çok kitap için fon ayırıyordu.

Bu bilgilerden sonra Sabah demekteydi ki, “Bu kültürel operasyonları İstanbul Başkonsolosluğu'nda görev yapan tecrübeli EYP ajanlarından Panayotis Maglaras'ın organize ettiği öğrenildi.”

Böylece haber sona eriyordu ve elbette ‘dikkat çekici”ydi. Herhangi bir kaynak ve isim görülmediği için Sabah’ın haberi sayılabilecek bu haber belli ki bir işaret fişeği atıyor.

Ama nereye?

Tam adresi bu kadar bilgiyle de-şifre etmek mümkün değil. Sonuç olarak o kısım bizi ilgilendirmiyor.

Bizi ilgilendiren kısım, bugün Hürriyet’teki bir başka haberin-ki yine kıyıya köşeye sıkıştırılmıştı-"frekansının" Sabah haberi ile yakınlığı. (Onu da sayfamızda görüyorsunuz.)

“Pınar-Karşıyaka saldırısında kilise parmağı” olarak duyrulan haberin özeti ise şöyle…

“Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris  Hristofyas, Kıbrıs Rum tarafında faaliyet gösteren ve aşırı milliyetçi çizgisiyle  tanınan “Elam” örgütünün arkasında Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2.  Hrisostomos’un bulunduğunu” söylemiş.

Yine Hristofyas, Kıbrıslı Türklere Rum tarafında yapılan saldırılara değinerek, Başpiskopos 2. Hrisostomos’un Elam’ı finanse ettiğini açıklamış.

Anımsanacağı gibi bu tartışmalar, Pınar-Karşıyaka basketbol takımın Rum tarafında Apoel takımıyla oynadığı maçta yaşanan olaylar sonrasında gündeme gelmişti.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs