En Sıcak Konular

Tıklamadan önce bir kez daha düşünün!

21 Ocak 2011 10:10 tsi
Çok önemli uyarı geldi: Her an büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz.

Kaspersky LabTürkiyeGenel Müdürü Murat Göçe, eskiden şan şöhret peşinde olan 'hacker'ların artık mafya şeklinde örgütlendiklerini söyledi. Göçe, "Her an büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Uzmanlar, 2010 yılında yoğun bir şekilde etkisini hissettiren siber suçların, 2011 yılında daha da artacağı uyarısında bulundu. Özellikle akıllı telefon kullanımının artması her 1 buçuk saniyede yeni bir siber tehdidin ortaya çıkmasına neden olduğunu aktardı. Üstelik siber suçların oluşmasına neden olan ve eskiden daha çok şan şöhret peşinde olan 'hacker'lar artık daha profesyonel işler yapmaya başladı. 'Hackerlık daha çok genç yaştakilerin uğraştığı bir işken şimdi mafya tipi örgütlenmelerin tekeline giriyor.

BÜYÜK DAYANIŞMA İÇİNDELER

Dünyanın önde gelen bilgi teknolojileri güvenlik şirketlerinden Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Murat Göçe, yeni hackerların maddi veya stratejik çıkar için bu işi yaptığını söyleyerek, "Bu amaçla resmi kurumların, bankaların veya insanların kişisel bilgilerini kolayca ele geçirebilecek yazılımlar geliştiriyorlar" dedi. Göçe, bu işi yapan kişilerin kendi aralarında dayanışma içinde olduğuna da değindi. Göçe, "Hacker'lar geliştirdikleri kodları birbirleriyle paylaşıyor. Bilgi birikimlerini üst üste koyup aralarında bir çeteleşme söz konusu oluyor" diye konuştu.

Hatta kimi zaman kendi aralarında konferanslar düzenlediklerini belirten Göçe şöyle devam etti:

"Yakın bir zamanda Las Vegas ve Portekiz'de bu tarz konferanslar yaptılar. Yapı bu derece örgütlü bir hale dönüştü."

DEVLET DESTEKLİ SALDIRILAR

Göçe, önümüzdeki günlerde siber suçların artık daha sistemli, organize ve kimi zaman devlet destekli saldırılar olarak önümüze çıkacağını sözlerine ekledi. Özellikle 2011 içinde bu tür saldırılar artarak daha çok devletlerarası saldırılara dönüşeceğine işaret eden Göçe, "Saldırılar nükleer silahlara, enerji santrallerine, elektrik sistemlerine komple saldırıya dönüşebilir. Maalesef bunlar beklenen şeyler" dedi.

PAYLAŞIM SİTELERİNE DİKKAT

Murat Göçe, bu saldırıların artması durumunda bütün insanlığın tehdit altına gireceğini söyleyerek şu uyarılarda bulundu "Kırmızı kitaba alınan 'siber tehdit'in arkasını doldurulacak adımlar atılmalı. Bunun için özel kurullar oluşturulmalı, siber suçlar eğitim müfredatına alınmalı ve bir takım yasalar uygulanmalı. Buna ek olarakinternetkullanıcıları kesinlikle anti virüs kullanmalı. Özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden konuştuğumuz kişilerin gerçek kişiler olmama ihtimalini göz önünde bulundurmalı. Kişisel bilgiler ifşa edilmemeli, fiziksel olarak bulunulan yer bile söylenmemeli ve bilinmeyen kaynaklardan programlar indirilmemeli."

bugün

 

 

 




Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,160 µs