En Sıcak Konular

Meclise baskı sonucu darbe!

21 Ocak 2011 08:13 tsi
Meclise baskı sonucu darbe!

Donanmadan Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına'nın Balyoz direktifi çıktı.

Talimata göre TBMM sıkıyönetim kararı almaya zorlanacak. Meclis üzerinde baskı kurulacak. Egede gerginliğin tırmandırılması esas alınacak.

Balyoz sanığı olduğu gerekçesiyle Ergenekon savcılarına ifade veren Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına'nın adı, Donanma Komutanlığından çıkan Balyoz belgeleri arasında da yer aldı. Altında "Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral İbrahim Fırtına" yazan belgede, hükümetin de desteği ile Türkiye'nin irticai unsurların kıskacı altında olduğu savunuluyor. Bu gerekçelerle yapılacak darbenin baskı kurularak Meclis'e onaylatılması gerektiği belirtiliyor.

GÖREVLERİ DARBEYE ZEMİN

'Çok gizli' koduyla hazırlanan ve HAK'ın özel direktifi konulu belge 2003'te düzenlenmiş. 'Harp Akademileri Komutanlığı Yenilevent - İstanbul' adresi taşıyan emrin dağıtımı için ise dönemin Hava Pilot Tümgenerali ve Balyoz soruşturmasında talimatla ifadesi alınan 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü görevlendirilmiş.

Darbeye gerekçe olarak gösterilen irticai iç tehdit unsurlarının sıralandığı belgede, Hizbullah ve El Kaide terör örgütünün yanında bazı cemaat ve tarikatlar da irticai örgütler listesinde değerlendirildi. Belgede,"... Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimizin bekası için Türk Silahlı Kuvvetlerine önemli görevler düşmektedir. Bu görevler kapsamında Hava Harp Akademisi Komutanlığı da kendisine verilen görevleri ifa edecektir" deniliyor. Toplam 11 maddelik planda, yapılması planlananlar ayrıntılı şekilde yer alıyor. Harp Akademileri Komutanlığı ve diğer eğitim kurumlarındaki personelin görevlendirilebilmesi için "sıkıyönetim" kararının TBMM tarafından mutlaka onaylanması, bunun için de Meclis üzerinde baskı kurulması gerektiği belirtiliyor.

EGE'DE GERGİNLİK ARTIRILACAK

Bunun ancak Meclis üzerinde baskı kurulması ile gerçekleşeceği belirtiliyor. "Sıkıyönetimin onaylanmasını müteakip 1'inci Ordu Komutanlığı bünyesinde icra edilecek görevlere gereken desteğin verilmesini rica ederim" maddesiyle son bulan emirde yapılması gerekenler şöyle sıralanıyor:

■ Hv. K.K.lığı seviyesinde bir harekat planı hazırlanacak.

■ Planda Ege uçuşlarının artırılması ve gerginliğin tırmandırılması esas alınacak.

■ TBMM üzerine baskı ve kamuoyu desteği için 134'ncü Filo Komutanlığının görevlendirilmesi sağlanacak.

■ Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Gnkur Bşklığmın belirlenmiş bazı bağlıları ile takviyeli çalışmalar planlanacak.

■ Hv.K.K.lığı Karargahı'nı ilgilendiren konular, planın gizliliği ve bilmesi gereken prensibi yalnızca Hv.K.K.lığı Genel Sekreteri ile Kişiye Özel olarak Hava Harp Akademisi Komutanı tarafından koordine edilecektir.

bugün



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs