En Sıcak Konular

Bomba yüklü minibüs davası karara kaldı

20 Ocak 2011 19:30 tsi
Ankara Sıhhiye'deki çok katlı otoparkta 11 Eylül 2007'de cep telefonu düzenekli bomba yüklü minibüs bulunmasının ardından açılan davanın dosyası, karar verilmek üzere incelemeye alındı.

Bomba yüklü minibüsün bulunmasına ilişkin davanın görülmesine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Sayan, Alpaslan Özkan, İdris Nakçi ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, daha önce mahkemeye sunduğu esas hakkındaki görüşü doğrultusunda karar verilmesini talep etti.

Tutuklu sanıklar Sayan, Özkan ve Nakçi'nin avukatları, esas hakkındaki savunmalarını yazılı olarak mahkemeye sundu. Avukatlar, müvekkillerinin suçsuz olduklarını ileri sürerek, 3 buçuk yıldır da tutuklu bulunmaları da göz önüne alınarak, tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Sanık İdris Nakçi, Kürtçe yazılı savunma hazırladığını belirterek, bunu okumak istediğini söyledi.

Mahkeme, ara kararında, sanığın yargılamanın tüm aşamalarında Türkçe olarak savunmasını yaptığı ve Türkçe'yi iyi bilmesi nedeniyle, Kürtçe olduğunu söylediği yazılı savunmasını okuma talebinin, yargılamanın doğrudanlığı ilkesini nazara alarak oy birliği ile reddini kararlaştırdı.

Sanık Ali Sayan da Kürtçe yazılı savunma hazırladığını belirterek, kendini bu şekilde daha iyi ifade edebileceğini ileri sürdü.

Nakçi ve Sayan, Kürtçe yazılı dilekçelerini mahkemeye sundu.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, dava dosyasının, karar verilmek üzere incelemeye alınmasına karar verildiğini açıkladı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

-SAVCININ ESAS HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜ-

Cumhuriyet Savcısı Taştan, önceki celselerde sunduğu esas hakkındaki görüşünde, sanık Nakçi'nin ''PKK/Kongra-Gel terör örgütünün yöneticisi sıfatıyla hareket ettiği ve terör örgütünce gerçekleştirilecek eylemlerde kullanılması amacıyla bombalı aracın hazırlanmasında kullanılmak üzere patlayıcı madde temin edip naklini sağladığı'' gerekçesiyle, Türk Ceza Kanunu ile Terörle Mücadele Kanunu'nun ''silahlı terör örgütü yöneticisi olma'' ve ''örgüt faaliyeti çerçevesinde tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el değiştirilmesi''ne ilişkin maddeleri uyarınca 20 yıldan 35 yıl 10 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Tutuksuz sanık Mustafa Bayar ile Özkan ve Sayan'ın ''terör örgütünün gençlik yapılanması adına faaliyette bulunduklarını'' ifade eden savcı Taştan, ''sanıkların eylem ve irtibatları ile evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen propaganda içerikli yayınların yoğunluğunu'' gerekçe göstererek, ''silahlı terör örgütü üyesi olma'' suçlamasından 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.

Davanın iddianamesinde, sanık Nakçi'nin ''terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e patlayıcı madde sağlama, bu amaçla patlayıcı maddenin ülke içinde bir yerden başka bir yere naklini sağlama, terör örgütüne üye olma'' suçlarından 19 yıl 6 aydan 37 yıla, Özkan, Sayan ve Bayar'ın ise ''terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi olma'' suçundan 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapse mahkum edilmeleri isteniyor.



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,137 µs