En Sıcak Konular

'Ilımlı ya da radikal diye ayırmak yanlış'

20 Ocak 2011 17:03 tsi
İngiliz kabinesinin tek Müslüman kadın üyesi Sayeeda Warsi, İngiltere'de İslam'a karşı oluşan önyargının artık normal bir hale geldiğini ve bunun toplumda yadırganmadığına dikkat çekerek, ılımlı ve radikal ayrımı yapılmasının da doğru olmadığını söyledi

İngiltere'de kabinenin Müslüman kadın üyesi Sayeeda Warsi, bugün Leicester Üniversitesi'nde yapacağı konuşmayla ilgili kesimlere uyarıda bulunacak. İslam'a karış önyargının artık alışık hale geldiğini söyleyen Warsi, buna karşı savaşacağını dile getirdi.

İngiliz medyasına da eleştirilerde bulunan Warsi, İslam'ın medyada tartışılma formatının İngiltere'yi inancını yaşamaya çalışanlar için daha hoşgörüsüz bir ülke haline getirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl Papa 16.Benediktus ile olan görüşmesinde İslamafobia konusunu gündeme getirdiğini belirte Warsi, Avrupa'da Müslümanlar ile Hristiyanlar arasında ortak bir hoşgörü anlayışının oluşturulması için yardım talep ettiğini anlattı.

İngiliz basını, Sayeeda Warsi'nin açıklamalarının ülkede yaşayan Müslümanların hislerine bir anlamda tercüman olacağı yorumunu yaptı.

Ilımlı ya da radikal tanımlamaların yanlış olduğu üzerinde duran Warsi, "Ilımlı Müslüman tartışmalarının nereye vardığını tahmin etmek hiç de zor değil. Bir fabrika sahibi bir Müslüman işçi alıyor. Sonra da işçilerine 'korkmayın bu ılımlı bir Müslüman' diye tanıtıyor. Okulda çocuklar birbirlerine 'bizim komşumuz Müslüman ama ılımlılar, yani çok kötü değiller"diye konuştu.

Bazı kişiler tarafından işlenen terör eylemlerinin tüm Müslümanlara mal edilmesinin yanlış olduğunun altını çizen Warsi, "Müslümanlar, terör suçu işleyenlerle ilgili olarak elini taşın altına sokmalı. Bu tek başına güvenlik güçlerinin halledebileceği bir sorun değil."dedi.

(CİHAN)



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs