En Sıcak Konular

Balyoz listesinde ŞOK isimler

20 Ocak 2011 12:56 tsi
Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen Balyoz davası delilleri içinde çıkan 'hedef' listesinde şok isimler yer alıyor.

'Operasyon Timleri ve Görevleri' belgesinde, Hrant Dink'ten Fener Rum Patriği Bartholomeos'a, Nazlı Ilıcak'tan Fehmi Koru'ya, Toktamış Ateş'tenMehmet Altanve Taha Akyol'a pek çok aydın, yazar ve sivil toplum lideri var. Hrant Dink'in 'Orak' operasyonu ile devre dışı bırakılması hedeflenmiş. J.Kur. Bnb. Hanifi Yıldırım imzalı operasyon belgesi, darbe için engel teşkil eden aydınlar ve kanaat önderlerini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Belgede hangi kişiye hangi subayın operasyon yapacağı bile belirlenmiş. Operasyon isimleri, operasyonu yapacak personel ile hedefteki isimler ayrıntılı olarak yer alıyor. 'Sakal' operasyonu kapsamında 'gayrimüslim cemaat önderi ve işadamları' tek tek sıralanıyor.

İşte o isimler

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patriği Mutafyan ve Katolik cemaatleri Ruhani Genel Sekreteri Maroviç'in ismi zikrediliyor. 'Orak' operasyonunda 'darbe karşıtı Ermeni basını' da listelenmiş. Bu kapsamda; Etyen Mahçupyan, Sevan Nişanyan ve elim suikasta kurban gidenHrant Dink'hedef' listede bulunuyor. 'Yumruk' operasyonu ise 'darbe karşıtı aşırı sağ kesim'i hedeflemiş; Nazlı Ilıcak, Ahmet Taşgetiren, Ali Bulaç ve Fehmi Koru bu listede yer alıyor. 'Darbe karşıtı aşırı sol kesim' için ise 'Kürek' operasyonu planlanmış. Burada Toktamış Ateş, Hasan Cemal, Cüneyt Ülsever var. 'Darbe karşıtı liberaller' olarak zikredilen Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Mehmet Barlas ve Taha Akyol'a dönük operasyona da 'Testere' ismi verilmiş.



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,370 µs