En Sıcak Konular

Poyrazköy silahlarının belgesi bulundu

20 Ocak 2011 08:42 tsi
Poyrazköy silahlarının belgesi bulundu
Ergenekon soruşturması kapsamında Poyrazköy’de ele geçen cephaneliğin hangi emirle ve nasıl gömüldüğü de ortaya çıktı.

‘Gölcük Zulası’ belgeleri arasında Poyrazköy Cephaneliği’nin gömülmesiyle ilgili bölge araştırması raporları ve gömecek ekiplerle ilgili emir ve yazılar da var.

Ergenekon soruşturması kapsamında Poyrazköy’de ele geçen cephaneliğin hangi emirle ve nasıl gömüldüğü de ortaya çıktı. Gölcük’te ele geçen, Bayoz ve Poyrazköy sanığı Albay Ali Türkşen imzalı 30 Kasım 2008 tarihli belgede, araziye ilgili incelemeye yer verildi. Balyoz ve Poyrazköy davası sanığı Koramiral Kadir Sağdıç’ın emriyle hazırlandığı belirtilen belgede, arazinin olumlu-olumsuz özellikleri tek tek anatıldı.

SİLAHI KİMLER GÖMECEK?

Belgede, silah gömme işinde yer alacak personel olarak; Yarbay Ercan Kireçtepe, Kıdemli Başçavuş Halil Cura ve Başçavuş İsmail Bak isimleri yer alıyor. “Arazi durum çizelgesi” başıkı belgede Yarbay Ercan Kireçepe’nin adı yer alırken, “Bölge, mevki, değerendirme” bölümleri altında “Anadolu Kavağı-Tehaffuzhane, Anadlu Kavağı-Keçilik, Poyrazköy-İncirtepe, Riva-Sıvatdere eski Sat Grup Komutanığı” yazılarının yer aldığı belirtildi.

EN UYGUN YER KEÇİLİK MEVKİİ

“Kadir Sağdıç paşa-arazi” adlı dosyada, Albay Ali Türkşen imzalı begede, “Sayın komutanım, Anadolu Kavağı ve Riva bölgelerinde emrettiğiniz hususlara azami önem ve titizlik gösterilerek bir çalışma yapılmıştır. (...) Sonuç olarak yapılan inceleme neticesinde, icra edilecek faaliyet/faaliyetler için kullanılabilecek en uygun yerin Anadolu Kavağı bölgesindeki ‘Keçilik’ mevkiinin olacağı kıymetlendirilmektedir” denildiği görüldü.

Keçilik’in neden uygun olduğu şöyle anlatılıyor: “Anadolu Kavağı KEÇİLİK olumlu özellikler: Tam kontrollü bölge, sivillere kapalı. Kazı için yumuşak zemin. Sat cephaneliğinin vadi içnde olması. Mevkii noktalarının sürekli gözle kontrol imkanı. Sat otoparkına yakın oluduğundan nakliye kolaylığı...” Keçilik dışında Poyrazköy İncirtepe Bölgesi, Riva Sıvatdere eski SAT Grup Komutanlığı ve Anadolu Kavağı Tahaffuzhane bölgelerinin de özellikleri rapora konulmuş.

Komutanlarınız bile bilmeyecek’

Ele geçirilen Balyoz’la ilgili bazı emirlerde gizliliğe azami derecede uyulması özellikle vurgulanıyor. 

• 02 Aralık 2002 tarihli  Çetin Doğan adına imzaya açılan “Balyoz Harekât Planında muhabere” başlığı altında “...telefon kullanılması mecburiyetinde kalındığı takdirde ‘bilinmesi gereken prensibine’ riayet edilecek ve Kod Tablosu kullanılacaktır” deniliyor.

SİVİL TELEFONLARDAN KONUŞMAYIN

03 Şubat 2003 tarihli Özden Örnek adına imzaya açılmış Suga Planı’nda “Sivil hatlardan Suga’ya yönelik özel konular konuşulmayacak, askeri hatlardan yapılan görüşmelerde gizlilik prensibine riayet edilecek” deniliyor. 09 Şubat 2003 tarihli İbrahim Fırtına adına imzaya açılmış Oraj Planı’nda da “Özel görevli personel harekat ve görevlerine ilişkin hiçbir surette amirleri dahil hiç kimse ile konuşmayacak” uyarısı yapılmış.

star

 



Bu haber 1,034 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs