En Sıcak Konular

Ankara'da Gül protestoları: 14 gözaltı

0 0 0000 00:00 tsi
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün isminin açıklanmasının ardından Ankara'da başta Çankaya Köşkü'nün çevresi olmak üzere değişik yer ve saatlerde küçük gruplar halinde çok sayıda eylem yapıldı.

      Çankaya Köşkü'nün 1 nolu kapısı önünde ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk rozetleriyle toplanan bir grup, "Atatürk ilkelerine bağlı bir cumhurbaşkanı istiyoruz" sloganları attı. Protestocu gruba yoldan araçlarıyla geçen bazı vatandaşlar da korna çalarak destek verdi. Polisin "dağılın" uyarısı üzerine değişik zaman ve güzergahlardan Köşk kapılarının önünden birer birer geçen grup üyeleri ellerindeki bayrakları salayarak protestolarını sürdürdü.
     
      ADD üyesi gözaltında
      Yine 1 nolu kapı önünde akşam saatlerinde toplanan bir grup da "Türkiye laiktir, laik kalacak" diye slogan attı. Çevik Kuvvet ekiplerinin uyarısına rağmen gösteriyi sürdüren 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ankara'da 14 Nisan'da yapılan Cumhuriyet Mitingi'ni düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) üyesi Mustafa Tevfik Kızgınkaya da yer aldı.
      Omuzlarında Türk bayraklarıyla 2-3 kişilik gruplar halinde gösteriyi sürdüren bazı protestocular da polislere "Türk bayrağını taşımak suçsa bizi de alın" diye tepki gösterdi.
      Kuğulu Park’ta toplanan bir başka grup da "Çankaya’nın yolları şeriata kapalı" diye slogan attı. Kızılay'dan AKP Ankara İl Başkanlığı'na yürümek istedeyen bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri de ABD, AKP ve Gül aleyhine sloganlar attı. Çevik Kuvvet'in oluşturduğu barikatın önünde slogan atan gruptakiler, "Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığının halkın tercihi olmadığını, siyasal ve toplumsal gerilimleri artıracağını" öne sürdü.

milliyet



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,624 µs