iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Onlar korktu, biz korkmadık...Neden?

19 Ocak 2011 16:49 tsi
Onlar korktu, biz korkmadık...Neden? Çok ciddi bir sınav ile karşı karşıyayız...iyibilgi özel

Ortadoğu, tehlikeli bir süreçten geçiyor. Ve ard arda, takip edilmesi güç bir tempoda çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Neler mi oluyor?

1- Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el Faysal, Suriye ile yürütülen arabuluculuk çabalarından vazgeçtiğini belirterek, Lübnan'daki durumu "tehlikeli" olarak nitelendirdi. (Dikkat: Suudiler neden geri çekildi? Lübnan'ın bölünme ihtimali neden Suudiler'i bu kadar korkuttu? Madem bu kadar korktular, çekilmek bir çözüm mü? Tam tersine bu süreci kontrol etmek için kalmaları gerekmez miydi? Yoksa bir yerden "çekilin" tavsiyesi mi geldi?)

2- İstanbul'daki P5+1 ülkeleriyle İran arasında yapılacak nükleer zirve öncesi Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan ilginç açıklama geldi: "İnşallah Lübnan krizi gibi benzer krizler, bölgedeki olumsuz atmosfer bu müzakereleri olumsuz yönde etkilemez"

2- İsrail İşçi Partisi Başkanı ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, partisinden ayrılıp, mecliste yeni bir grup kurmasıyla başlayan gelişmeler, İşçi Partisi'nin hükümette bulunan diğer üyelerinin istifa etmeleri sonucunu getirdi.

3- Rusya Devlet Başkanı olan Medvedev, Moskova'nın Sovyetler Birliği döneminde bağımsız bir Filistin devletini tanıdığını anımsatarak, bu tutumlarının değişmediğini belirtti. (Dikkat: Bu açıklama Rusya'nın Filistin Devleti'ni resmi olarak tanıdığı anlamına gelmiyor. Medvedev'in bu politik cevabı acaba kime bir mesaj?)

4- Suudi Arabistan'da yayın yapan El Riyad adlı gazetede, Fahad Amir Ahmadi imzalı bir makale yayınlandı. Makalenin başlığını vermek yeterli: "Ne yazık ki, İsrail, saygı görmeyi hak eden bir ülkedir."

5- Kuveyt yönetimi 1 milyon vatandaşına bağımsızlığının 50. yıl dönümü nedeni ile 3559 dolar ve ücretsiz yiyecek kuponu verme kararı aldı.

6- Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün Türkiye'ye geliyor.

Sanki Türkiye'nin bölgesel etkisi test ediliyor. Genel seçimler yaklaşırken dış politikadaki gelişmeler, iç politikaya nasıl yansır?

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 2,504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs