En Sıcak Konular

Oktay Kuban eşyalarını topladı

19 Ocak 2011 15:21 tsi
İstanbul Özel Yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban eşyalarını topladı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) adli yargıya ilişkin güz kararnamesiyle görev yeri değişen 410 hakim ve savcıdan biri olan İstanbul Özel Yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban eşyalarını topladı.
  
 HSYK güz kararnamesiyle Eskişehir’e hakim olarak atanan Kuban, makam odasına çağırdığı basın mensuplarıyla vedalaştı. İsminin geçtiği birçok haberin basında yer aldığını belirten Kuban, hiçbir basın mensubuna kırgın olmadığını söyledi. Hakkındaki atama kararını ailesiyle birlikte yemekteyken televizyondan geçen son dakika ile haber aldığını, bu duruma üzüldüğünü dile getiren Kuban, "Farklı yerlere atanacak olan kişilere, 'Sizi şuraya tayin etmek istiyoruz uygunsa' diye görüşülmüş. Bir tek benim hakkımda fikir sorulmaksızın böyle bir karar verildi." dedi.
   
Atama kararına henüz bir itirazda bulunmadığını belirten Kuban, henüz kararın kendisine tebliği edilmediğini, rapor aldığını ve itiraz konusunu daha sonra değerlendireceğini söyledi. Ergenekon, İrtica ile Mücadele Eylem Planı, Poyrazköy davaları ve Balyoz soruşturması sürecinde muhalif kararları ve verdiği tahliye kararlarıyla tartışılan hakim Oktay Kuban, rapor bitiminde tebligatı alacağını ve yeni görev yeri olan Eskişehir’e gideceğini söyledi.
  
Hakim Kuban, Diyarbakır Özel yetkili 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 yıl mecburi görev süresinin tamamlanmasının ardından tayin istediğini ancak verdiği dilekçelerin hiçbirinde İstanbul'un yer almadığını söyledi. Kendi isteği dışında İstanbul'a tayin edildiğini belirten Kuban, kendisi ve ailesinin İstanbul'da bir düzen kurduktan 1,5 yıl sonra yine kendi isteği dışında Eskişehir'e tayin edilmesinin de büyük kırgınlığa neden olduğunu söyledi. Kuban, öğretmenlik yapan eşinin ise sürenin dolmasına saatler kala Eskişehir’de öğretmenlik yapmak için başvurusunu yetiştirdiğini belirtti.
   
Mahkemeye yeni atanan hakimler nedeniyle odayı boşaltması gereken Kuban, eşyalarını topladı. Kuban’ın adliyeden aldığı ilk eşyası ise kalpaklı Atatürk tablosu oldu. Kuban, adliyede tek kalpaklı Atatürk tablosunun kendisinde olduğunu ve adli çevreler tarafından çokça eleştirildiğini belirttikten sonra bu tabloyu, kendi aracının arka koltuğuna yerleştirdi. Kuban'ın araca başka eşya yüklemeden sadece bu tabloyu kendine ait aracında korumasıyla evine göndermesi ise dikkat çekti.
   
Hakim Kuban özellikle İrtica İle Mücadele Eylem Planı sanığı Albay Dursun Çiçek ile nöbetçi olduğu dönemde 21 Balyoz sanığı hakkında verdiği tahliye kararlarıyla dikkat çekmişti. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti ise hakim Oktay Kuban'ın Balyoz Soruşturması'nın 21 tutuklu sanığı hakkında verdiği tahliye kararını eleştiren ortadan kaldırarak yeniden tutuklama çıkarmıştı.

CİHAN



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs