En Sıcak Konular

Musevi lobileri Türklere yardım ediyor

0 0 0000 00:00 tsi
Musevi lobileri Türklere yardım ediyor ABD'deki dört büyük Musevi kuruluş, Amerikan Kongresindeki sözde Ermeni soykırımı tasarısının ertelenmesini talep eden Türk Musevi Cemaati'nin bir mektubunu, Kongredeki etkili liderlere ortak imzalı bir mektupla iletti. 

Aralarında Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tom Lantos'un da bulunduğu Kongre üyelerine gönderilen mektuba destek veren Musevi kuruluşlar, B'nai B'rith International, Karalamaya Karşı Birlik (Anti-Defamation League), Amerikan Musevi Komitesi (AJC) ve Ulusal Güvenlik İlişkileri Musevi Enstitüsü (JINSA).

Bu Musevi kuruluşların başkanlarının imzalarını taşıyan mektupta, Amerikan Kongre üyelerine hitaben, ''Türk Musevi toplumundaki dostlarımız ve meslektaşlarımız, ekteki mektubu sizinle paylaşmamızı istedi'' ifadesi yer alırken, ''Türk Musevi dostlarımızın benzersiz perspektifini anlayarak görüşlerine ilgi göstereceğinizi biliyoruz'' denildi.

 Kongre üyelerine iletilen Türk Musevi Cemaati'nin mektubunda ise ''Türk Musevileri olarak Türkiye ile İsrail arasında iyi ilişkileri muhafaza edip geliştirmenin bölgesel istikrar için büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Hem Türkiye hem de İsrail, bugün Orta Doğu'daki yegane demokrasilerdir'' denildi. Türk Musevilerin mektubunda, ABD'nin bugün Irak ve Afganistan'da çektiği zorluklara ek olarak, ''İran ve Suriye'de ortaya çıkan yeni tehditlerle'' karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Mektupta, Türkiye, İsrail ikili ilişkileri ve Türkiye, İsrail, ABD arasındaki üçlü ilişkilerin istikrarının, Orta Doğu'daki bu karışık zamanda çok önemli olduğuna inanıldığı kaydedildi. Ayrıca İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in son Türkiye ziyaretinin, bağları güçlendirici rol oynadığı ifade edildi. Türk Musevi Cemaati'nin Başkanı Silvyo Ovadya ve Başkan Yardımcısı Lina Filiba'nın imzasını taşıyan mektupta son olarak, bu endişelerin dikkate alınması ve ''ABD'nin çıkarlarını tehlikeye atma potansiyeli bulunan'' 106 sayılı Ermeni tasarısının Temsilciler Meclisi'nde ertelenmesi çağrısında bulunuldu.


 
haber7



Bu haber 215 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,295 µs