En Sıcak Konular

Twitter'da yuhalama polemiği

19 Ocak 2011 10:37 tsi
Twitter'da yuhalama polemiği Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Türk Telekom Arena Stadı'nda karşılaştığı protestonun yankıları sürüyor. Konu dün yine iktidar ve muhalefet sözcülerinin gündemindeydi. Ancak Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yaptığı bir açıklama, tartışmayı baş

Özdemir, Başbakan stada girmeden Twitter'da 'yuhalanıyor' diye yazdı.

Devlet Bakanı Egemen Bağış, Başbakan'ın, "Arena'daki protesto organizeydi." açıklamasını farklı bir boyuta taşıdı. Bağış, henüz Erdoğan stada gelmeden yarım saat önce, Twitter'da, "Başbakan yuhalanıyor" diye yazıldığını söyledi. Tuna Bekleviç, bu ismin gazeteci Cüneyt Özdemir olduğunu açıkladı. İddiayı doğrulayan Özdemir, sadece olacakları önceden tahmin ettiğini savundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Türk Telekom Arena Stadı'nda karşılaştığı protestonun yankıları sürüyor. Konu dün yine iktidar ve muhalefet sözcülerinin gündemindeydi. Ancak Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yaptığı bir açıklama, tartışmayı başka bir boyuta taşıdı. Makamında kabul ettiği öğrencilere plaket veren Bağış, Başbakan'ın, "Protestolar organizeydi." açıklamasını destekleyen bir bilgiye sahip olduğunu ifade etti. Ardından ekledi: "Dün (önceki) akşam ben de Twitter'da bir şey öğrendim, ona da büyük şaşkınlık içinde vâkıf oldum. Kimileri Sayın Başbakanımızın stada gelmesinden yarım saat önce twit mesajı atmış, 'Başbakan geldi, ıslıklandı' diye. Sanki kendilerini Nostradamus yerine koyup bilgi vermişler. Demek ki burada organize işler var ve birileri sabredememiş." Açıklamalarında kaynak vermeyen Bağış, Zaman'ın, "Bu bilginin kaynağı nedir?" sorusuna danışmanları aracılığıyla cevap verirken, Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç'i işaret etti. Bekleviç de bunu doğruladı ve o Twitter mesajını yazan kişiyi açıkladı: "Gazeteci Cüneyt Özdemir."

Özdemir, açılışın yapıldığı 15 Ocak Cumartesi günü saat 18.28'de Twitter'daki hesabından, "Fenerbahçeli Başbakan Galatasaray'ın stat açılışına gitmiş yuhalanıyor... (yorum yapmıyorum bakın)" diye yazmıştı. Oysa Erdoğan 19.30 sularında stada gelmişti. Özdemir'in iletisi üzerine sanal alemde bir tartışma başladı. Önceki gün akşam Tuna Bekleviç, "Sn.Başbakan'ın stada giriş yapması Cüneyt Bey'in mesajından dakikalar sonra gerçekleşmiştir. Aradaki ciddi fark ya Cüneyt Özdemir'in fantastik hayal gücünün yansımasıdır ya da organize işlerin ispatıdır. Bugün yine bir gazetede 300 provokatörün stada sızdığına dair haber sadece iktidarı değil tüm siyaset kurumunu endişelendirmelidir." diye yazdı. Cüneyt Özdemir ise, "Hakkımda ileri geri tutan bir yandaş, beni TT Arena'daki olayları organize etmek ile itham ediyor. Avukata söyledim, 'Dava açmayalım, gülelim' dedi. Aranızdan biri bu akılsız yandaşa benim hayatımda futbol maçı bile seyretmediğimi söylerse herhalde daha iyi anlar... Hay bin aptal!" karşılığını verdi.

Zaman'a konuşan Bekleviç, "Cüneyt Bey'e son derece mantıklı bir soru sordum. Nasıl oluyor da Başbakan stada gelmeden önce yuhalandığını yazabiliyorsun, diye. Buna cevap vermek yerine hemen 'yandaşlıkla' suçlayarak hakaret ediyor. Bu iş burada kalmaz, kendisine dava açacağım." ifadelerini kullandı.

Cüneyt Özdemir: Erdoğan'ın yuhalanacağını tahmin ettim

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Erdoğan'ın statta yuhalanacağını tahmin ettiği için böyle yazdığını savundu. Özdemir'in açıklaması şöyle: "Egemen Bağış tam anlamıyla saçmalamış. Ben o gün televizyon karşısına oturmuş canlı yayında açılış şölenini izleyip Twitter'a yazıyordum. Başbakan önce Birand'la söyleşi yaptı, ardından stada geçti. Orada eleştirileceğini, ıslıklanacağını tahmin etmek için kâhin olmaya gerek yok. Günlerdir gündemi takip eden, Türkiye'deki gerginliği gören, Başbakan'ın Fenerbahçeli olduğunu bilen ve ülkedeki spor camiasının kodlarını çözen biri bunu rahatlıkla tahmin edebilir. Buradan büyük bağlantılar çıkarmak yanlış. Koskoca bir bakanın bunu ciddiye alıp dile getirmesi ayıp. Bir gazetecinin TV karşısında yazdığı şeylerden böylesine hayal ürünü komplo teorileri çıkarması çok yanlış. Bir kere ben Fenerbahçeliyim, nasıl olup da Galatasaray stadındaki bir protestoyu organize edeceğim? Bu komplo teorisi, NTV'nin Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterini düşürdüğü iddiasından bile beter."

zaman



Bu haber 1,040 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs