En Sıcak Konular

Ordu içinde gizli tarikatlar var!

19 Ocak 2011 10:13 tsi
Ordu içinde gizli tarikatlar var! 'Haçlılar' diyen başkanın dili sürçmemiş...

ABD’nin en saygın gazetecilerinden Seymour Hersh, bazı Amerikalı generallerin kendilerini Haçlılar gibi gördüğünü söyledi. Hersh’ün iddiaları soru işaretleriyle karşılandı

Amerikan medyasının en saygın isimlerinden olan Pulitzer Ödüllü gazeteci Seymour Hersh, şaşırtıcı ididalar gündeme getirdi. Georgetown Üniversitesi’nin bir konferansında Bush ve Obama yönetimini karşılaştırmak üzere sahne alan Hersh, Amerikalı generallerin bir kısmının Malte Şovalyeleri ve Opus Dei örgütlerinin üyesi olduğunu idida etti.  Dünya kamuoyunda en son Irak’taki Ebu Gıreyb Hapishanesi’ndeki işkenceleri gün ışığına çıkarmasıyla tanınan Seymour Hersh, Amerikan yönetiminin “sekiz dokuz Haçlı zihniyetli kişi” tarafından esir alındığını söyledi.
“Kongre ve medya da bu kişilere teslim oldu” diyen 73 yaşındaki gazeteci ABD Başkanı Barack Obama’nın yönetime gelmesinin ardından durumun değişmediğini, bu kişilerin özellikle istihbarat ve orduda etkili olmaya devam ettiğini iddia etti. Neo-con’ların izin verdiği yasadışı tutuklamaların, zanlılarının “hayalet uçaklarla” başka ülkelere taşınması uygulamalarının ve işkencenin devam ettiğini belirtti.
Hersh bu kişilerin zihniyetinin Irak’ın işgalinden beri aynı olduğunu, “Irak’ta camiler yerine katedraller yapmayı hayal ettiklerini” söyledi. Hersh daha sonra “Size Birleşik Özel Operasyonlar Kumandanlığı’nın (JSOC) büyük kısmında bu tavır var” dedi. Hersh konuşmada İran ve Pakistan dahil birçok ülkede gizli ve özel operasyonlar düzenleyen JSOC’nin başındaki komutanların bu bakış açısına sahip olduğunu iddia etti.  Daha sonra JSOC’un eski komutanı General Stanley McChrystal ve mevcut komutanı Amiral William McRaven dahil bu birimdeki birçok kişinin Malta Şovalyeleri olduğunu söyledi. (Ortaçağ’da Haçlı Seferleri’ni düzenleyen Malta Şovalyeleri’nin bugün bir tarikat olarak hareket ettiği iddia ediliyor. Ancak aynı ismi taşıyan Katolik bir yardım kuruluşu da bulunuyor.)

Hersh konuşmasının sonunda bu kişilerden bazılarının yine Vatikan’a ait gizli bir tarikat olan Opus Dei üyesi olduğunu iddia etti. “Orduda bazı kişiler görevlerini Haçlılarınkine benzetiyor. Müslümanlara karşı Hıristiyanları koruduklarını düşünüyorlar. Kendi aralarında sembolleri ve madalyonları da var” dedi.

Foreign Policy: Komplo teorisi
Hersh’ün bu iddiaları açıklamalarını internet sitesine taşıyan Foreign Policy dergisi “daldan dala atlayan, komp-lo yüklü bir yergi” sözleriyle tanımladı. Hersh’ün konuşmasına “Beyaz Saray’da kızgın bir siyah adama ihtiyacımız vardı ama gelmedi” diyerek başladığını hatırlatarak “Bu noktadan sonra her şey yokuş aşağı gitti” dedi.

Milliyet



Bu haber 1,899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,470 µs