En Sıcak Konular

Ergenekon sanıklarını vekil yapma projesi

19 Ocak 2011 08:23 tsi
Ergenekon sanıklarını vekil yapma projesi Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarını cezaevinden çıkarabilmek için milletvekili yapma projesinde ilk adım atılıyor.

İddialara göre kendisi de Ergenekon sanığı olan Yalçın Küçük, bu çerçevede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den randevu isteyecek. Kabul edilmesi halinde de cebindeki listeyi sunacak. Küçük'ün listesinde Doğu Perinçek, Mehmet Haberal, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Atilla Uğur, Hasan Iğsız, Engin Alan ve Çetin Doğan'ın isimlerinin yer aldığı ileri sürülüyor.

Söz konusu plana göre Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Çetin Doğan CHP'den, Engin Alan, Mehmet Haberal, Atilla Uğur ve Hasan Iğsız da MHP'den aday gösterilecek. Listelerde seçilebilir sıralara konacak bu isimler, milletvekili olunca da dokunulmazlığa kavuşacak. Böylece, darbe teşebbüsü gerekçesiyle devam eden yargılamaları dondurulmuş olacak. Küçük'ün randevu talebine muhalefet liderlerinin vereceği cevap merak konusu. MHP lideri Bahçeli'nin Küçük'e olumlu karşılık vermesi beklenmiyor.

Kılıçdaroğlu ise Bursa'da bir gazetecinin, "Haberal ve Balbay'ı kontenjan milletvekili yapacak mısınız?" sorusuna "Listeler hazırlandığında göreceksiniz." karşılığını vermişti. "Peki, olumlu diyebilir miyiz?" şeklindeki ısrarlı sorusuna, "Olumsuz olsaydı hemen hayır derdim." diyen Kılıçdaroğlu'nun sözleri CHP'nin Ergenekon sanıklarını kurtarma planı olarak değerlendirilmişti. Balyoz darbe

planı çerçevesinde 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan emekli Korg. Engin Alan, kasım ayında görüştüğü Bahçeli'nin siyasete atılma teklifini kabul etmişti.

Ergenekon sanıklarına ilham olan yöntemi ilk olarak, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) uyguladı. Terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Sebahat Tuncel, 2007 seçimlerinde milletvekili seçildi, ardından cezaevinden tahliye edildi. Tuncel, halen BDP saflarında siyasete devam ediyor.
 
zaman



Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,688 µs