En Sıcak Konular

CHP'li Tekin'den 'Koalisyon' açıklaması

18 Ocak 2011 14:46 tsi
CHP'li Gürsel Tekin, seçim sonrası herkesle koalisyon yaparız dedi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz, ama seçim sonrası Türkiye'nin koşulları, eğer bir koalisyonu gerektiriyorsa, herkesle koalisyon oluruz" dedi.

Tekin, Ankara Şoförler Odasını ziyaret ederek, Oda Başkanı Mehmet Yiğiner ve esnafla görüştü. Toplumsal yaşamda esnafın önemli bir yerinin olduğunu belirten Tekin, ancak esnafın plansız kentleşme nedeniyle günden güne önemini yitirdiğini söyledi. Kentlerin büyümesine karşın esnafın küçüldüğünü anlatan Tekin, CHP olarak esnafın sorunlarını bildiklerini ve iktidar olmaları durumunda hazırladıkları projelerde bu sorunları çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.

Korsan taksiler başta olmak üzere şoför esnafının en büyük sorunlarının başında yüksek akaryakıt fiyatlarının geldiğini ifade eden Tekin, "Esnafın sorunlarını en iyi biz biliyoruz. Çünkü esnaflıktan geliyoruz, çözümlerimiz de hazır" dedi. Tekin, iktidar olmaları durumunda şoför esnafının Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) temsilinin sağlanacağını, ayrıca sadece esnafın sorunları ile ilgilenen bir bakanlık kuracaklarını söyledi.

TÜRK TELEKOM ARENA'NIN AÇILIŞI

Gürsel Tekin, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, bir gazetecinin, Galatasarayın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın açılışı sırasında yaşanan olaylara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisi ile Galatasaray yönetiminin olaylara karışanları kameralarla tespit edeceği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

 "Seyrantepe ile ilgili olarak Sayın Başbakan'ın ciddi bir sağduyuya ihtiyacı var. Görünen o ki Sayın Başbakan'ın ciddi bir psikolojik sorunu var. Psikolojik sorundan kaynaklanan sadece Seyrantepe değil, biliyorsunuz daha önce heykelle ilgili de hiç siyasetçi üslubu olmayan bir üslup kullandı. 50 bin tane insan geliyor, bunların yarısının biletlerini TOKİ dağıtıyor, Başbakan'ın haberi var mı yok mu bilmiyorum? Burada oluşan reaksiyonu kameralarla tespit etmek, Galatasaray yönetimi, Emniyeti, hiç kimsenin haddi değildir. Bu ülkede demokrasi varsa herkes tepkisini gösterecektir. Sayın Başbakan'a da bizlere de yarın gelecek siyasetçilere de gösterecektir. Böyle bir anlayış olabilir mi? Herkesi fişleyeceksiniz, oh ne güzel. Şiddet olmadığı sürece herkes özgürce kendisini ifade edebilir. Sayın Başbakan inanıyorum ki bu yanlışın farkına varacak ve yönetime de belli ki baskı yapılıyor, Galatasaray yönetiminin de haddi değildir, iktidarın da haddi değildir. Sayın Başbakan bunlara alışmak zorundadır. 50 bin tane insan gelmiş, insanların reaksiyonları olabilir. Öyle kasetlere alacağım, fişleyeceğim, bu faşist anlayış kimseye yakışmaz..."

"TÜRKİYE'NİN KOŞULLARI EĞER BİR KOALİSYONU GEREKTİRİYORSA..."

 "MHP ile bir koalisyondan söz ettiniz, bu sanıyorum seçim sonrasına yönelik ama öncesinde bir iş birliği olabilir mi?" yönündeki soru üzerine de Tekin, "Daha önceki açıklamalarım netti. Biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz, ama seçim sonrası Türkiye'nin koşulları, eğer bir koalisyonu gerektiriyorsa, herkesle koalisyon oluruz. Seçim öncesi bir ittifak söz konusu değil, tek başına iktidara kilitlenmiş durumdayız" dedi. Tekin, "AK Parti de buna dahil mi?" yönündeki soru üzerine ise, "Net söylüyorum, CHP tek başına iktidarı hedeflemiş bir siyasi partidir. Ama yarın siyasetin bir realitesi de var. Geçmiş dönemlere bakın, olmadı mı bu ülkede? Ne yapacağız şimdi, koşullar, vatandaş böyle bir noktaya getirdiği zaman biz ülkeyi sahipsiz mi bırakacağız? Yoksa biz hiç kimseye hevesli değiliz. Bizim temel hedefimiz tek başına iktidar olmak. Bunu gittiğimiz yerlerde de görüyoruz" diye konuştu.

"BÜLENT ARINÇ'A HAVALE EDİYORUM"

Tekin, son günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile CHP arasında heykel tartışmaları nedeniyle karşılıklı açıklamalar olduğunun hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: "Sayın Bakan'a, Sayın Arınç aslında çok güzel cevap verdi. Bizim tekrar bu konu üzerine cevap vermemiz doğru olmaz. Sayın Arınç, 'Allah kimseyi bu duruma düşürmesin' dedi. Sayın Bakan'ın bu durumda oluşu çok üzücü bir olay. Sayın Başbakan'ın da bu duruma düşmesi çok üzücü bir olay. Yani gitmiş olduğu kent Paris değil Kars. Yani milli geliri bin doların altında, bir tek baca tütmüyor, işsizlik, yoksulluk had safhada. Çifti bitmiş, hayvancılık yapan bitmiş, Kars heykeli tartışıyor. Kars'ın da çok umurunda. Siz alt yapısını, üst yapısını işsizliği çözdünüz de heykel mi kaldı Sayın Başbakan. Önce bunları bir çözün. Heykeli bırakın sanatçılar konuşsun, ne sayın Başbakan anlar ne biz anlarız.

Sayın Başbakan'a göre 'ucube' olabilir, bir başkasına göre daha farklı bir şey olabilir. Ama oradaki insanların beklentisi o heykelin ucube olup olmaması değil. Oradaki insanların Başbakan'dan beklentisi iş, aş, ekmek. Buna cevap verecekler, takılmışlar ne yazık ki 15 gündür kamuoyumuz bunu tartışıyor. Sayın Kültür Bakanı acınacak durumda, onu Sayın Bülent Arınç'a havale ediyorum."

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN, YAZAR AHMET ALTAN'A DAVA AÇMASI

Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ahmet Altan'a dava açmasının hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti: "Hepsini yakından takip ediyoruz. Son Ahmet Bey'in yazısını da okudum. Gerçekten kutluyorum kendisini hepimizi heyecanlandıran bir yazı. Açılan dava, Türkiye'de basın özgürlüğünün hangi aşamada olduğunun önemli bir göstergesi. Düşünebiliyor musunuz? Bu gazeteci arkadaşlarımız uzun süredir, AKP'yi destekleyen arkadaşlarımız, eğer bunlara bile hoşgörü göstermiyorsa Sayın Başbakan, muhalif olan ya da stattaki işçiye, öğrenciye hangi hoşgörüyü gösterecek? Ne vardı da 50 bin liralık dava açtı Sayın Başbakan? Ne demiş? Bir hakaret mi var? 'Sayın Başbakan kendine gel, silkin. Hakaret etme herkese' diyor. Sayın Başbakan'ın kullanmış olduğu iki tane üslup var. Bu üslubu mahallede kullansanız, adam adamı öldürür. Ne dedi Sayın Başbakan, 'Geberene kadar iç', böyle bir şey olabilir mi bu üslup kullanılabilir mi? 'Heykeli al uygun bir yere koy' hakaretse bunlar hakarettir, Sayın Altan'ın söylediği hakaret değildir, uyarıdır."

Oda Başkanı Yiğiner de esnafın en büyük sorununun başında akaryakıt fiyatları geldiğini söyledi. Akaryakıttan alınan ÖTV'nin kaldırılmasını istediklerini anlatan Yiğiner, özellikle taksi esnafına standart getirilmesini beklediklerini kaydetti. Ehliyeti olan herkesin taksicilik yapabildiğini belirten Mehmet Yiğiner, bunun da beraberinde birçok sorunu getirdiğine vurgu yaptı. Yiğiner, UKOME'deki temsil ve güvenlik sorununa da çözüm beklediklerini bildirdi. (AA)



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs