En Sıcak Konular

O krizler İstanbul'daki toplantıyı etkiler mi?

18 Ocak 2011 14:40 tsi
O krizler İstanbul'daki toplantıyı etkiler mi? İstanbul'daki nükleer zirve öncesi Davutoğlu'ndan ilginç açıklama: "İnşallah Lübnan krizi gibi benzer krizler, bölgedeki olumsuz atmosfer bu müzakereleri olumsuz yönde etkilemez"

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bir başka soru üzerine de, P5+1 ülkeleriyle İstanbul'da yapılacak müzakereler öncesinde "psikolojik ortamı son derece iyi gördüğünü" belirterek, görüşmelerden sonuç almaya çalışacaklarını söyledi.

     Temaslarda bulunmak üzere Lübnan'a gidişinden önce Esenboğa havaalanında basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Ekber Salihi ile dün çok faydalı bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Her şeyden önce bize tam güven duyduklarını ifade ettiler, Lübnanlı gruplara önem verdiklerini ve bütün gruplara ayrım gözetmeksizin Lübnan'ın istikrarına katkı yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Ve Türkiye'nin geliştirdiği her inisiyatife destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Bundan sonra da İran ile sürekli istişarelerimize devam edeceğiz. Hiçbir aktörün bu sürecin dışında kalmaması lazım, çünkü aksi takdirde hem bölgesel kutuplaşmalar olur, hem Lübnan içinde kutuplaşmalar olur, hem de uluslararası kutuplaşmalar olur" diye konuştu.

     Bakan Davutoğlu, "P5+1 ülkeleriyle müzakerelerin son şans olduğu açıklamaları yapıldığı ve İstanbul'daki toplantıdan sonuç alınıp alınamayacağı" sorusunu da şöyle yanıtladı:

     "İnşallah sonuç almaya çalışacağız. Nihayetinde diplomasi biraz da onun için var. En zor şartlarda, olmazı olur kılma sanatı biraz da diplomasi. Cenevre görüşmelerinden sonra daha olumlu bir ortam var. Ümit ederiz ki, P5+1 ile İran arasında görüşmeler bu sefer daha olumlu bir atmosfer içinde geçer"

     Nükleer müzakereler öncesinde "psikolojik ortamı son derece iyi gördüğünü" belirten Davutoğlu, "İnşallah, bu psikolojik ortama uygun bir şekilde, taraflar somut adımlar atmaya hazır bir şekilde İstanbul'a gelirler ve inşallah Lübnan krizi gibi benzer krizler, bölgedeki olumsuz atmosfer bu müzakereleri olumsuz yönde etkilemez" diye konuştu.

     Birleşmiş Milletler'den temsilcilerin Türkiye'ye geldiği yönünde haberlerin doğru olup olmadığı sorusu üzerine, şu anda böyle bir ziyaretin söz konusu olmadığını ancak Birleşmiş Milletler nezdinde temasların sürdüğünü kaydetti.

A.A.



Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,906 µs