En Sıcak Konular

Kocaman hakkında şok iddia

18 Ocak 2011 14:17 tsi
Antalyaspor'un başarılı oyuncularından Tita, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman hakkında şok iddialarda bulundu.

Ankaraspor'un Brezilyalı oyuncuları Jaba, Tita ve Vederson'un Aykut Kocaman ile yaşadığı sorunların ardından genç teknik adamın Fenerbahçe'de de Brezilyalı oyuncular Alex, Santos, Baroni ve Bilica ile yaşadığı sorunları arka arkaya düşününce farklı bir röportaj akışı ortaya çıktı.

"TITA'NIN BİR ANLAMI YOK"

-Lakabın Tita'nın anlamı nedir?

"Sadece bir takma isim bir anlamı yok. Ufak kız kardeşim Sidney'i söyleyemiyordu, bu nedenle adım Tita (okunuşu Çita) kaldı. Mesela Jaba da bir takma isim onun da pek bir anlamı yok. Yalnızca Brezilya'da bir et türüne verilen isim. Onu çok sevdiği için ona Jaba lakabı verildi."

-Antalyaspor'da bu sezon da kiralık oynuyorsun. Ankaraspor ile sözleşmen ne zaman bitiyor?

"1,5 yıl daha var. 2011-2012 sezonunu sonunda sözleşmem bitiyor."

"KİRALIK OYNAMAK CAN SIKICI"

-Sürekli olarak kiralık olarak bir takıma gitmek ve sezon sonundaki belirsizlik seni sıkıyor mu?

"Tabii ki bu can sıkıcı bir durum. Her sezon sonunda nereye gideceğimi, ne yapacağımı düşünmek beni sıkıyor. Maalesef bu bir kaç sezondur devam ediyor."

-Antalyaspor'u iki sezondur sen mi tercih ediyorsun?

"İlk sene gelişimde Antalyaspor'u ben tercih etmedim. Ankaraspor'da hocamla problemler yaşıyordum ve menajerim de böyle bir teklif olduğunu söyledi, ben de kabul ettim. Geldikten sonra şehir ve ortamı çok sevdiğim için daha sonraki gelişimde ben Antalyaspor'u tercih ettim."

-Sorun yaşadığım dediğin teknik direktör Aykut Kocaman'dı değil mi?

"Evet."

"KOCAMAN BİR TEPKİ SONRASI TAKIMDAN AYRILMAMI İSTEDİ"

-Sorun neydi peki?

"İlk problemimiz beni, Vederson'u ve Jaba'yı yanına çağırmasıyla başladı. Bizi kart görmememiz konusunda uyardı ama kart futbolun içinde olan bir şey. Bolu'da Kayseri Erciyesspor ile oynadığımız hazırlık maçında Emre Toraman'ın bana sert müdahaleleri oldu ben de ona tepki gösterdim. Yalnızca tartıştık, daha sonra hocamız beni oyundan çıkardı. Bir sonraki gün ise yanıma bir yönetici geldi ve takımdan ayrılmamı istedi."

"BENİ GÖNDERMEK İÇİN BAHANE ARADILAR"

-Bu kadar basit miydi?

"Daha sonra öğrendim ki, Trabzonspor Ersen Martin ve Musa Büyük'ü istemiş, karşılığında ise Mehmet Yılmaz ve Adem Koçak ile birlikte Adrian Djokaj'ı da vermeyi şart koşmuş. Djokaj'ın Ankaraspor'a gelebilmesi için yabancı kontenjanının açılması gerekiyordu. Heralde bunun için beni göndermeye karar verdiler, sertik de bahane edilmiş oldu. Bence bana denk geldi beni gönderdiler. O gün o tartışmanın içinde Vederson olsaydı Vederson'u, Jaba olsaydı Jaba'yı göndereceklerdi. Birini göndermek için bir bahane aranıyordu."

"İMZA ATTIM YİNE KOCAMAN GELDİ"

-Aykut Kocaman'a kızgın mısın?

"O zamanlar evet kızgındım. Çünkü bu bir kere olmadı, onun yüzünden daha sonra Ankaraspor'dan bir kez daha ayrıldım. Ankaragücü'ne kiralık gidip oynadıktan bir sezon sonra Ankaraspor'a geri döndüm. Aykut Kocaman beni geri çağırdı. O sezon Jaba'yı Ankaragücü'ne, Vederson'u Fenerbahçe'ye verdikten sonra Aykut Kocaman Ankaraspor'da görevine devam ederken, ilk iki hafta Trabzon ve Gaziantep'e kaybettik daha sonra milli maçlar arası vardı. Bu milli takım arasının ilk haftasında takımla birlikte çalıştım, daha sonra ise yedek takımla çalışmam söylendi. Moralim doğal olarak bozuldu. Yalnızca ilk hafta kendimi çalışmalara verememiştim, ilerleyen günlerde yine çok hırslı çalışmıştım ancak beni hiç kadroya almadı. O sezon işler iyi gitmedi ve Aykut Kocaman gönderildi yerine Hikmet Karaman geldi. Sezon sonununda sözleşmem bitiyordu ve ben de sözleşmemi uzattım. Sezon bitince Brezilya'ya döndüm, internetten haberlere baktığımda takımın başına yine Aykut Kocaman'ın getirildiğini öğrendim. Daha sonra yöneticilerden Mehmet Şen'i aradım hem benimle sözleşme yeniliyorsunuz hem de sorunlar yaşadığımı bildiğiniz halde takımın başına Aykut Kocaman'ı getiriyorsunuz dedim. Mehmet Şen de bana rahat olmamı, Kocaman'ın takımı benim üzerime kuracağını söyledi. Ben de bunun üzerine itiraz etmedim. Ama sonuç belli."

"AYKUT KOCAMAN'IN YANINA GİDİP KONUŞMAM"

-Daha sonra Aykut Kocaman'la karşılaştığınızda konuştunuz mu?

"Geçen sezen Fenerbahçe maçında oradaki Brezilyalı arkadaşlarımla konuşurken, Aykut Kocaman geldi ve kısa bir şekilde konuştuk. Evet artık ona çok sinirli değilim ama onun yanına gidip konuşmam, bir şey söylemem. Tabii ki birisi size selam verirse onunla konuşursunuz ama dediğim gibi ben gidip konuşmam."

"BENCE BREZİLYALILARI SEVMİYOR"

"HEP BREZİLYALI OYUNCULAR MI SORUNLU!"

-Bu anlattıklarını dinlerken aklıma şu anki Fenerbahçe de sürekli olarak geliyor. Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın Alex'le yaşadığı sorunlar sürekli olarak konuşuluyor. Santos'un, Kocaman hakkında yaptığı açıklamalarda gündeme bomba gibi düşmüştü. Baroni kadroya girmekte zorlanıyor, Bilica ise çoktan gözden çıkarıldı. Aykut Kocaman Brezilyalı oyunculara pek sıcak değil sanırım?

"Varsayalım ben, Jaba ve Vederson sorunlu oyuncularız. Alex bu ligin en faydalı ismi o da problemli diyelim. Cristian ve Andre'yi gidip Brezilya'dan o getirdi. Andre'yi transfer ettikleri zaman Brezilya Milli Takımı'nın ilk 11 oyuncusuydu. Bu da çok ilginç tabi. Sonra Andre'yle sorun yaşadı, Baroni ile sorun yaşadı, Bilica'da da aynı şekilde. Hep Brezilyalı oyuncular mı sorunlu! Aykut Kocaman'ın diğer yabancılarla problem yaşadığını hiç görmedim. Bence Aykut Kocaman Brezilyalıları sevmiyor."

-Fenerbahçe'deki Brezilyalı oyuncular ile görüşüyor musun? Neler söylüyorlar?

"Maçlardan maçlara görüşüyoruz. Yalnızca Bilica ile sık görüşüyorum. Onunla da pek bu konuları konuşmuyoruz."

-Türkiye'de görüştüğün Brezilyalı oyuncular hangileri?

"Marcio Nobre, Tabata, Bilica ve Vederson ile daha sık görüşüyorum."

"NECATİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

-Necati Ateş'in Galatasaray'a transferi uzun süre konuşuldu ancak daha sonra Antalyaspor'da kaldı...

"Bizim için Necati çok önemli bir oyuncu. Ama eğer gitseydi yeniden Galatasaray'a döneceği için onun adına çok mutlu olacaktık. Necati de burada kaldığı için mutlu, biz de böyle bir oyuncunun ve arkadaşımızın takımda kaldığı için sevinçliyiz."

-Antalyaspor sezonu nerede bitirir?

"Devre arasında tüm takımlar gibi biz de takviyeler yaptık. Hocamızın gösterdiği hedef doğrultusunda ilk 5'te ligi bitirmek istiyoruz." (Sporx)



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs